Нов клуб възражда мъжкия волейбол във Видин


Нов клуб възражда мъжкия волейбол във Видин
12-02-2019 12:00 | bnr.bg

 

Видин вече има мъжки отбор по волейбол. Клубът носи името Видин Волей, като е направена съдебна регистрация  в Българската федерация по волейбол.

 

От есента на тази година клубът ще стартира участието си в първенството в А НВГ. Осигурени са състезатели, като някои от тях са участвали в Суперлигата и Висшата лига.

 

От тази седмица е започнал редовен тренировъчен процес. Предстои закупуването на екипировка и спортно-състезателни пособия.

 

Официалните домакински мачове ще се провеждат в зала "Фестивална", като по примера на срещите на националния отбор, диджей ще се грижи за доброто настроение на публиката. Спонсори ще помагат за финансирането на клуба.

 

Видин е с традиции в дамското направление на волейболната игра, но от десетилетия мъжкият волейбол не е развиван. Амбицията е да се стимулират повече деца да тренират един от любимите колективни спортове в България. 

 

В близките дни ще бъде направена официална страница на клуба във Фейсбук, където ще бъде публикувана повече информация, съобщават от Видин Волей. 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Видин Волей
Коментари
Други новини