Селекционерът на България: Основната цел е класиране на олимпийските игри


Селекционерът на България: Основната цел е класиране на олимпийските игри
08-04-2019 14:00 | Ваня Николова

Новият селекционер на България Силвано Пранди обяви каква ще бъде основната цел пред тима в предстоящите състезания през лятото. Италианецът даде днес специална пресконференция, на която представи екипа си.

"Съжалявам, че не говоря български. Когато пътувам по света и се срещам с волейболната реалност, постоянно става дума за това, че аз съм половин българин. Имам толкова учители българи. Искам още веднъж да поздравя Георги Чолов, Митко Каров, Митко Златанов. Това са хората, от които съм се учил", каза Пранди. 


"Започвайки този втори период, начело на националния отбор на България, за мен е истинско удоволствие и голяма отговорност към това, което ни предстои. От БФВ са сметнали, че аз съм подходящ за този сезон, който предстои. В него има важен момент, кулминацията, към която трябва да насочим всичките си усилия - олимпийската квалификация. Още в първия момент, в който ми се обадиха, аз приех незабавно. Ще имам удоволствието да изживея този важен момент. Предстои ни европейско първенство през септември и Лига на нациите.

Благодаря на БФВ, на президента Лазаров, на Борислав Kьосев, за възможността да изживея това приключение.

Този сезон ще бъде подчинен на основна цел - класиране на oлимпийските игри", категоричен бе Силвано Пранди.

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Силвано Пранди
Коментари
Други новини