Националите се събират на 6 май, ще има интересни имена в състава


Националите се събират на 6 май, ще има интересни имена в състава
08-04-2019 14:27 | Ваня Николова

Националният отбор по волейбол започва подготовка на 6 май. На 24 и 25 май тимът ще изиграе две контроли със Сърбия в Белгия, след което на 27 май заминава за Аржентина за първите мачове от Лигата на нациите. Селекционерът Силвано Пранди разкри подробности около състава на България.


"Имам силна вяра в групата, която ще работи за олимпийската квалификация. В тази група имаме доста изявени състезатели, ще интегрираме и млади играчи, които имат качества. Един отбор е съвкупност от системи и отношения, в които трябва да има определен баланс, за да може да играе добре. Основната функция на треньора е да се акцентира върхи силните страни на отбора и да се замаскират слабите страни. Основната цел пред мен за краткото време, което имаме, е да конструираме балансиран отбор, който да има резултати. Няма да правим експерименти", каза Пранди.

"Очаквам това лято да се появи някой нов играч, който не е играл миналата година. Още нямаме окончателния списък, но мога да кажа един човек, който е в моя клубен отбор - Мартин Атанасов. Смятам, че той може да влезе в ролята на нов участник в националния отбор, който не е играл през последните години, но на базата на показаното през сезона може да се окаже нов герой в отбора.

 

Понеже споменахте Виктор Йосифов на тази позиция - център, има двама млади играчи, които са много интересни, те рано или късно ще вземат своята важна роля в отбора - това са Красимир Георгиев и Алекс Грозданов.

За постигането на основната цел ще разчитам на доказани играчи като Виктор Йосифов, Николай Николов, Светослав Гоцев.

 

Трябва да говоря с Владислав Иванов. Той е бил играч в мой отбор, познавам го добре.  Той е играч, който един ден трябва да го похвалиш, а на следващия да го нахокаш. Важно е да разбера дали ще бъде на разположение. На този пост - либеро, имаме Теди Салпаров.

Тодор Алексиев е в моя списък, попада в моите планове. Трябва да обсъдя ситуацията с него. Към момента той не е склонен да участва в Лигата на нациите. А за мен е важно състезателите, които ще бъдат в групата за олимпийската квалификация, да изиграят част от мачовете за Лигата на нациите. В разговора, който имахме, той показа желание да играе за отбора, така че мисля, че ще намерим балансиращия елемент, който да направи възможно неговото участие.

Имаме късмет да можем да разчитаме на състезател от ранга на Цецо Соколов. Той ще е един от лидерите на отбора. Той ще се присъедини по-късно, защото вярвам че клубният му отбор Лубе ще се класира за финала на Шампионската лига. Щастлив съм, че Ники Учиков поднови кариерата си, той също може да помогне на отбора. Също така може да се разчита и на Велизар Чернокожев.

Ще ми бъде интересно да видя един български състезател, който играе в САЩ - Радослав Парапунов. Той е млад, но много интересен играч. Ще го повикам. По отношение на поста разпределител няма съмнения, че ще повикам Георги Братоев и Георги Сеганов, но ще ми бъде интересно да видя и младият Владимир Станков, който се представя силно с отбора на ЦСКА", коментира националният селекционер.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Силвано Пранди
Коментари
Други новини