Руско-американски триумф на снега в Кронплац


Руско-американски триумф на снега в Кронплац
08-04-2019 14:01 | BGvolleyball.com

 

С руско-американски триумф приключи второто събитие от Световното турне на снежния волейбол 2019 в Кронплац (Италия). И при мъжете, и при жените отбори от двете държави се окичиха със златните и сребърните медали.

 

В мъжката надпревара вторият отбор на САЩ, в състав Медисън Маккибън, Райли Маккибън и Трой Фийлд, спечели първия си медал в международно състезание след победа над първия отбор на Русия. Руснаците бяха доминираща сила в турнира през последните сезони, но все още не успяват да се окичат със злато. За Павел Ракусов, Юрий Богатов, Никита Кузмин и Петър Бахнар, среброто е вторият медал от турнето след бронзовото отличие във Вагрейн-Клайнарл миналата седмица. 


Отборът на Полша застана на трето място на почетната стълбичка. Пьотр Грошек, Карол Шчепаник, Камил Варзоха и бившият многократен европейски крал на снега Михал Матия е първият медал за световното турне за страната в турнира.  

 

 

При жените Олга Мотрич, Анна Ромашова и Олга Филина взеха второ злато от Световното турне на снежния волейбол, след като и миналата седмица в Австрия завоюваха първото място. Трите имат и няколко медала от Европейското турне. Съотборничката им Олга Кожадей пък направи своя международен дебют. 

 

Американският отбор се окичи със сребърен медал, след като във Вагрейн-Клайнарл стана шампион. Кариса Кук, Емили Хартънг, Катрин Спилър и Александра Уийлър спечелиха злато и на своето първо събитие на снега от Европейското турне в Москва. 

 

 

Хулиета Пунтин, Сесилия Пералта, Мария Еухения Тулис и Мария Вирхиния Сонта от Аржентина ще се завърнат на родна земя с два неочаквани, но заслужени бронзови медали от Световното турне. Тимът се класира трети и в първото събитие от веригата. 

 

Третата спирка на снежния тур е през август - в Барилоче (Аржентина). 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: снежен волейбол
Коментари
Други новини