Тържествено отбелязаха 95 години волейбол в Сливен


Тържествено отбелязаха 95 години волейбол в Сливен
Книга за за волейбола в Сливен, посветена на 95-годишнината от организираното движение в този спорт в града отзнаменува юбилея
12-04-2019 13:33 | Ани Колева

 

95-годишнината от основаването на волейболното движение в Сливен бе отбелязана със специално тържество, което се състоя на 11 април. Близо 100 човека – бивши състезатели, треньори и волейболни деятели се събраха в галерия „Май“ за да си припомнят славни постижения, паметни дати и постигнатите успехи през изминалите години.

 

 

Близо 100 човека - бивши и настоящи волейболни състезатели, треньори и деятели уважиха юбилея в Сливен 

 

Главен организатор на събитието е Възкресий Килиров, който е бивш волейболист, деятел, писател и един от най-дейните фигури а развитието на този спорт в града. Кирилов е автор и на специална книга, посветена на волейбола в Сливен, която проследява историята на спорта в града и всички допринесли за славата на волейболното движение.

 

 

Един от най-дългогодишните волейболни деятели Възкресий Кирилов е автор на книгата за 95-годишнината от волейболното движение в Сливен 

 

Една от най-значимите фигури на волейбола в Сливен е Панайот Пондалов, бивш национал и прославил страната ни на големи международни форуми, бронзов медалист от световните първенства в Париж 1949 година и Москва 1952 година, сребърен медалист от европейското първенство в Париж 1951 година и бронзов от шампионата на Стария континент в Букурещ 1955 година, избран в идеалната шесторка на Европейското първенство  в Прага през 1958 година, носител на редица медали в българския шампионат.

 

 

В книгата са включени всички най-прославени волейболни фигури на Сливен, като от сегашните волейболисти място намират и Минчо Минчев и Стойко Ненчев, които са родом от Сливен, както и бившият треньор в школата на ЦСКА и помощник в националните селекции на България Атанас Лазаров. В юбилейното издание могат да се намерят всички значими събития, международни срещи и турнири по волейбол, като тя е богато илюстрирана със снимков материал.

 

Във връзка с 95-тата годишнина Община Сливен награди редица деятели със почетни значки и специални грамоти.

 

 

Редица деятели получиха специални значки и грамоти за своя принос към развитието на волейбола в Сливен

 

Отбелязано бе и съдействието на Общината за развитието на спорта, като зала „Асеновец“ се реновира, а спортното съоръжение ще бъде ремонтирано изцяло. Залата трябва да бъде завършена до края на годината, като ще приюти заниманията на подрастващите от двата волейболни клуба в Сливен – Сливен Волей и Сливен, както и мъжкия тим на града, който се състезава в трето ниво от шампионата при мъжете – А НВГ.

 

На честването бе подчертано, че местната общественост продължава да работи за развитието на волейбола в града и възвръщане на позиции в този спорт. Основните усилията са насочени към развитие на детско-юношеската школа и при двата пола, която ще бъде основа за бъдещи представителни отбори.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ЧЕСТВАНЕТО НА 95 ГОДИНИ ВОЛЕЙБОЛ В СЛИВЕН ТУК.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Сливен, юбилей, чествания, Възкресий Кирилов, Панайот Пондалов, Атанас Лазаров, Минчо Минчев, Стойко Ненчев
Коментари
Други новини