Дадоха на НСА имотите на спортната база в Несебър


Дадоха на НСА имотите на спортната база в Несебър
12-04-2019 15:20 | BGvolleyball.com

 

Правителството обявява 15 имота, върху които е изградена Водна учебна спортна база, ползвана от Националната спортна академия „Васил Левски“, от частна за публична държавна собственост и ги предоставя за управление на учебното заведение. Те се намират в град Несебър и от години се използват за изпълнение на функциите на НСА.

 

 

Припомняме, че множеството реституционни претенции към водната учебна спортна база датират от началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2013 година Народното събрание прие мораториум върху всички сделки с разпореждане и строителни дейности на нейна територия. По този начин на Академията бе предоставено време за завеждане и приключване на множеството дела за собственост.

 

През годините бяха организирани множество протести на студентите и преподавателите от Национална спортна академия, като на няколко пъти дори се стигна до сблъсъци с предявяващите реституционни претенции.

 

 


В обширно изявление днес на специална пресконференция, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев изрази благодарност към правителството, институциите и медиите, както и към всички преки участници в отстояването на статута на учебния комплекс в дългогодишната съдебна сага, изобилстваща от критични ситуации. В резултат на тези усилия и на широката обществена подкрепа беше съхранена единствената, оцеляла в годините на прехода, студентска база на българския морски бряг. 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: НСА
Коментари
Други новини