Жана Тодорова: Мечтая да влезем във финалната шестица на Лигата на нациите


Жана Тодорова: Мечтая да влезем във финалната шестица на Лигата на нациите
08-05-2019 10:30

 

Либерото на Марица (Пловдив) и националния отбор на България Жана Тодорова даде специално интервю за авторитетния сайт WorldofVolley. 22-годишната волейболистка говори за поредния успешен сезон с фланелката на Марица и предстоящите двубои в Лигата на нациите.

 

Ето какво сподели тя: 

 

 

Марица отново спечели титлата. Може ли да се сравни с предишния сезон - по-трудно ли беше?

 

Мисля, че беше дори по-лесно, отколкото в предишни години. Най-трудно беше да балансираме между мачовете от Шампионската лига и вътрешното първенство.

 

Как би оценила представянето си през сезон 2018/2019?

 

Бяхме като голямо семейство и се забавлявахме наистина много през този сезон. Сезонът свърши толкова бързо, че накрая бяхме тъжни. Не загубихме мач в първенството. За мачовете от Шампионската лига съм малко разочарована, защото не успяхме да спечелим първия двубой с Безие във Франция." 

 

Марица игра в груповата фаза на Шампионската лига. Какви са вашите впечатления от срещите с Вакъфбанк?

 

Винаги съм казвала, че мачовете от Шампионската лига са ми любими и виждам как отборът дава повече от 100% във всеки от тях. За нашия отбор е незаменим опит да участва в най-престижния евротурнир. Вакъфбанк е един от най-добрите отбори в света. Те имат не само страхотен екип, но и качество на организация и професионализъм на всяко ниво. 

 

Сезонът с националния отбор наближава. Мислите ли, че България е в състояние да постигне целите си?

 

Мечтая да влезем във финалната шестица на Лигата на нациите, но трябва да вървим по пътя си стъпка по стъпка. Отборите, с които ще се срещнем, играят на високо ниво. Ще трябва да играем без натиск, да придобием ценен опит и самочувствие и да запазим вярата си във възможностите ни. Първата цел е да останем в Лигата.  

 

Какви са вашите планове за сезона 2019/2020?

 

Имам време да мисля за това. Първото нещо е да нямам контузии. 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини