Над 200 деца, родители и волейболни величия се обединиха в каузата Не на Агресията в училище!


Над 200 деца, родители и волейболни величия се обединиха в каузата Не на Агресията в училище!
Андрей Жеков и семейството му, както и Боян Йорданов се включиха активно в събитието и дадоха личен пример на участниците
12-05-2019 20:50 | Ани Колева

 

При изключително голям интерес в София се проведе спортното събитие под надслов “Не на Агресията в училище” организирано от ВК Люлин, съвместно със Столична община - район Люлин и с подкрепата на Българска федерация Волейбол.

 

В двора на  90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“, на тревата бяха разположени 10 волейболни игрища, на които деца и родители заедно играха волейбол и се забавляваха.

 

Помощник-треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Андрей Жеков и диагоналът и играч на гръцкия Панатинайкос Боян Йорданов подкрепиха каузата. В инициативата участваха повече от 200 деца и родители. Боян Йорданов и семейството на Жеков бяха сред най-ентусиазираните на събитието и дадоха личен пример на участниците, като ги заразиха за още по интересни и оспорвани игри. Най-доволни от инициатива останаха децата, които откриват в спорта начин за противодействие на насилието.

 

 

В турнира по семеен волейбол участие взеха 12 отбора. Надпреварата бе спечелена също от волейболно семейство, като на първо място завършиха семейство Петкови, водени от сребърният ни  медалист от Олимпиадата в Москва Петко Петков. На второ място завършиха семейство Веселинови, а трети се наредиха семейство Кирови.

 

При момичетата 4-6 клас на първо място завършиха отбора на 56 СУ, втори и трети останаха отборите на 97 СУ.

 

При момчетата 4-6 клас на първо място завършиха отбора на 97СУ, втори останаха 96 СУ и трети 56 СУ.

 

 

При учениците 7-8 клас на първо място завършиха представителите на 40 СУ, на втори е тимът на 97 СУ, на трето място 137 СУ.

 

Боян Йорданов лично награди призьорите,  като в церемонията се включиха още председателите на Комисията за младежта и спорта и Комисията по транспорт към Столичен общински съвет –  Татяна Георгиева и Екатерина Йорданова, както и от общинските съветници Михаела Иванова , Ботьо Ботев, народните представители Станислав Иванов, Евгени Будинов, Христо Гаджев.

 

 

„Получи се един страхотен празник, а най-щастливи бяха децата. Искам да благодаря на всички спомоществуватели, които се включиха в събитието и подкрепиха тази кауза. Също така искам да благодаря на кмета на район Люлин и на всички, които с присъствието си дадоха личен пример за подражание и казаха „Не на агресията в училище“. Надявам се тази инициатива да се превърне в ежегоден фестивал и догодина отново да съберем децата от София на още по-голям празник против насилието в училищната среда“, коментира за BGvolleyball.com президентът на ВК Люлин и главен организатор на събитието Деян Нинов.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини