Ясни групите за Европейското първенство U17 в България (видео)


15-05-2019 12:00 | BGvolleyball.com

 

Стана ясно разпределението на отборите в двете предварителни групи за Европейското първенство по волейбол за юноши под 17 години, на което България е домакин, след като днес в София бе изтеглен на жребия за шампионата.

 

Вицепрезидентът на БФВ Борислав Кьосев бе главно действащо лице по време на церемонията, като неговата ръка отреди следното разпределение на участниците:

 

Група I: БЪЛГАРИЯ, Финландия, Турция, Румъния, Беларус, Франция

 

Група II: Полша, Италия, Чехия, Русия, Гърция, Португалия.

 

 

Европейското първенство ще се проведе от 13 до 21 юли в София. Група I ще играе мачовете си в столичната зала „Христо Ботев“. Група II ще бъде в помощната зала на „Арена Армеец“.

 

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите отличия. Тимовете, завършили на трета и четвърта позиции в двете групи продължават за разпределение на местата от пето до осмо. Последните два отпадат от по-нататъшна надпревара.

 

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години е воден от Мартин Стоев.

 

 

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Европейско първенство волейбол 2019 юноши под 17 години
Коментари
Други новини