Интензивни тренировки срещу стрес


Интензивни тренировки срещу стрес
08-06-2019 11:00 | Framar.bg

 

 

Интензивните упражнения могат да намалят стреса, като същевременно да увеличатудовлетворението от работата, смятат учени от Ball State University.

 

Анализ на 472 собственици на малки предприятия в Индиана, Охайо, Илинойс и Кентъки установи, че предприемачите заменят голф игрището с програми за тренировки с висока интензивност.

 

„В днешното общество се дава голяма публичност на здравето и фитнеса“, казва Майкъл Голдсби, уважаван професор по предприемачество. Реклами, статии от списания и телевизионни предавания показват ползите от упражненията и насърчават хората да включат спорта във всекидневието си. Това кара професор Голдсби да вземе участие в „Изследване на ефекта от упражненията върху стреса и удовлетворяването на предприемачите“, публикуван наскоро от списанието „Leadership and Management“.

 

След допитване до Центровете за контрол и превенция на заболяванията, изследователите създават седем спортни категории подредени по трудност: тренировки с тежести, състезателни спортове, аеробика, бягане, колоездене, ходене и йога. От значение за намаляване на нивата на стрес при предприемачите, е видът спорт, който са избрали и продължителността на спортните тренировки.

 

Участниците с най-високи спортни резултати отчитат най-ниски нива на стрес, установи проучването.

 

„Забелязах, че много предприемачи започват по интензивни спортни дейности, защото чувстват нуждата да увеличат трудността на своите тренировки, за да намалят стреса“, казва Голдсби. „За участниците упражненията с висока интензивност и часовете, които отделят, са добре изразходвани, защото нивата на стрес намаляват“.

Въпреки това, учените отбелязват, че натоварените графици и предизвикателството за поддържане на спортния режим, са накарали много хора да преустановят тренировъчните програми скоро след стартирането им и да се върнат към по-заседналия си начин на живот.

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Тренировка, здраве
Коментари
Други новини