Суперлигата стартира през октомври, залага се на българските играчи


Суперлигата стартира през октомври, залага се на българските играчи
07-06-2019 16:00 | BGvolleyball.com

 

Новият сезон в Суперлигата ще стартира на 19-20 октомври, бе решено на съвместна среща между волейболните клубове, ръководството на НВЛ и съдийската комисия към БФВ – НСКВ. Седмица по-рано ще се проведе мач за Суперкупата между шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) и носителят на Купата на България Хебър (Пазарджик).

 

Преди разискванията за предстоящия шампионат, президентът на НВЛ Мина Николова връчи официално пред всички купата за спечеленото трето място в първенството на старши-треньора на ВК ЦСКА Сашо Попов.

 

"Формулата се запазва, като с клубовете се обединихме около идеята да разширим сезона до края на месец април, като съобразим, разбира се регламента с международния календар. Между двата полусезона ще се проведе турнирът за Купата на България. Този сезон, а и следващият отборите ще могат да използват до двама чужденци едновременно на игрището, без това да ограничава броят на картотекираните състезатели от ЕС.

 

“Идеята е ясна - да се залага основно на българските играчи", коментира пред volleyball.bg президентът на НВЛ Мина Николова. "В тази връзка, за да се развиват школите, каквато е и политиката на БФВ, от новия сезон всеки клуб в Суперлигата е задължен да участва в първенствата при подрастващите - младежи, кадети и прекадети. Това са трите възрасти под представителните отбори. Миналата година изискването бе за две селекции, но сега разширяваме "пирамидата". По този начин, не само ще привлечем още деца към нашия спорт, но и ще бъде от полза за мъжките отбори да разчитат на свой продукт в следващите години", допълни изпълнителния директор на БФВ Станислав Николов.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Национална волейболна лига 2020 Суперлига, БФВ, НСКВ, Мина Николова
Коментари
Други новини