Боре Кьосев: Има прогрес, настроен съм позитивно за този отбор


Боре Кьосев: Има прогрес, настроен съм позитивно за този отбор
12-08-2019 18:41 | Ани Колева

 

Мъжкият национален отбор по волейбол на България бе много близо до успех над Бразилия на олимпийската квалификация във Варна, но след като поведе с 2:0 на Бразилия в крайна сметка отстъпи с 2:3 гейма в мача и не успя да спечели квота за Игрите в Токио 2020. Бившият ни национал и член на УС на БФВ Борислав Кьосев бе във Варна за турнира, а ето неговият коментар за BGvolleyball.com след драматичния развой на срещата:

 

„Хубав мач направиха момчетата, доволен съм от играта на отбора ни, защото се видя, че има прогрес.

 

Играхме срещу олимпийски шампион, който почти винаги е на финал в големи състезания, а във важните моменти не ни достигна опит. Като причини може да се изтъкнат още както и физика, така и психика. Нямаше кой да отиграе и да се нагърби с решителните точки.

 

След много добри първи два гейма, всичко се обърка в третия. Но нашия отбор няма много такива тежки мачове, в които, в трудни моменти да мисли главата. Трябва доста такива тежки срещи да си изиграл, за да натрупаш опита и рутината да съумяваш да излизаш от трудни моменти.

 

Бразилците тръгнаха леко в мача, играха на 70 %. Ние стартирахме на 100 % и след първите два гейма не издържахме. Играта се уравновеси и именно тогава пролича опитът на Бразилия.

 

Не може да се упреква никой, защото като цяло момчетата направиха много хубав мач. Има израстване, младите тръгнаха със замах, има желание и хъс, но опита и рутината бяха разликата, а в четвъртия и петия гейм бих добавим и психиката.

 

Като цяло съм настроен позитивно за бъдещето на този отбор. Идва европейско първенство и се надявам, там да покажат още по-големи възможности.“
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Борислав Кьосев, България национален отбор волейбол мъже, Олимпийска квалификация волейбол 2019 мъже, Силвано Пранди
Коментари
Други новини