Новак в Полша привлече двама български волейболисти


Новак в Полша привлече двама български волейболисти
Георги Братоев ще продължи кариерата си на клубно ниво в Полша.
29-07-2016 15:08 | Ивайло Пампулов

Отборът от Шчечин със сериозна селекция, цели се в средата на класирането

 

Полският Еспадон (Шчечин), който през новия сезон ще бъде новак в местната ПлусЛига, привлече двама български волейболисти - разпределителя Георги Братоев и диагонала Данаил Милушев


За последно и двамата играха в италианската Серия А1, като Братоев бе част от състава на Диатек Трентино (Тренто), а Милушев - от тима на Ревивре (Милано). През лятото Георги игра заедно с брат си Валентин плажен волейбол, като на последния турнир в Зренянин, Сърбия, завършиха на второ място. 


През последния сезон тима на Еспадон бе воден от сръбския треньор Деян Бърдович, който обаче почина неочаквано в края на миналата година. Така се наложи на неговия помощник Милан Самоилович да довърши сезона. 


"Това бе най-големият шок за света на волейбола и аз не знаех какво да правя по-нататък. Хора от клуба ми предложиха да бъда първи треньор и аз завърших миналия сезон с тима на трето място и спечелихме промоция за елитната дивизия. Но всичко това беше успех на Деян", спомня си Самоилович, който през новия сезон ще води тима от Шчечин. 


"Нашата цел през новия сезон е да завършим в средата на таблицата. Ето защо ние наехме някои опитни играчи. Българите Георги Братоев и Данаил Милушев, сръбският посрещач Иван Боровняк, словакът Михал Сладачек. Легендарният полски волейболист Давид Мурек ще играе като либеро, а Лукаш Перловски, който идва от втория от миналия сезон - Ресовия, ще играе в центъра.  Това ще бъде сериозен отбор, много по-силен в сравнение с миналата година", допълни още сръбският треньор.


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Полша мъже, Георги Братоев, Данаил Милушев
Коментари
Други новини