Данчо Лазаров: Световното първенство ще бъде обезпечено


Данчо Лазаров: Световното първенство ще бъде обезпечено
09-02-2018 16:00 | Ани Колева

 

Националната лотария стара първият официален спонсор на Българска федерация по волейбол за Световното първенство за мъже през септември, на което страната ни е домакин заедно с Италия. Волейболната централа сключи рекорден договор за Мондиал 2018, като е решена да обезпечи възможно най-добре предстоящия шампионат. Ето какво каза президентът на БФВ Данчо Лазаров след оповестяването на сътрудничеството между двете страни.

 

Разкажете повече за договора със спонсора?

Сумата по договора е 600 000 лева. Благодарни сме за това партньорство, тъй като организацията на Световното първенство е много сериозно нещо. У нас ще пристигнат 12 отбора, ще се играе в три различни зали, съответно в Русе, Варна и София. Затова разходите са твърде големи. Естествено, че без помощта на спонсори трудно бихме се справили. Аз съм уверен, че това е само първа крачка. Очаквам и с други партньори да подпишем. В това отношение може да се каже, че Световното първенство ще бъде обезпечено.

 

 

Вашето мнение за нашата група на Световното?

Лесни групи на форум от такъв ранг няма. В България е европейския шампион  от 2015 година Франция, световният шампион Полша и  олимпийският шампион Бразилия. Няма как да си избираме лесни партньори. Но смятам, че групата е преодолима. Аз съм убеден, че ще влезем във втората фаза на шампионата, която ще се играе в София. Четири отбора ще бъдат в столицата, в която и група да попаднем, независимо от нашето класиране, ние ще играем в София. Това е нещо, което успяхме да постигнем при преговори с италианската федерация. Така, след Варна, нашият отбор идва в Арена Армеец. Надявам се на мощна подкрепа на феновете и съответно да го изпратим в Италия, за да влезем във финалната шестица, защото на италианска земя става разпределението на медалите.

 

Казахте, че с Италия имаме успешно сътрудничество, допитахте ли се до тях за някои тънкости в организационния процес?

Естествено. Ние през цялото време работим заедно с италианската федерация. Всичко го правим заедно, тъй като има изискване от Международната федерация да няма разлика между двете страни и всичко да е еднакво. Едновременно ще пуснем билети. Всички документи, които създаваме за световното са съвместни. Това е нещото, което трябва да обедини двете страни и те да бъдат едно цяло за организацията на световното първенство.

 

Каква трябва да е реалната цел пред националния отбор?

Да изпратим националите тържествено и с овации в Италия, защото там ще е битката за медалите. Много трудно се стига до там. Класират се първите два отбора от двете групи от втората фаза. Едната четворка ще играе във Варна, другата, с участието на България в Арена Армеец в София. Победителите, както и най-добрият втори от двете групи ще се класират за финалната шестица. Така че три отбора от България заминават за Италия. Там се включват още три отбора. Силно се надявам да участваме в битката за медалите.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Данчо Лазаров, БФВ, България национален отбор волейбол мъже, Световно първенство волейбол 2018 мъже
Коментари
Други новини