Тодор Скримов: В Русия е много тежко за семеен човек


Тодор Скримов: В Русия е много тежко за семеен човек
11-05-2018 11:00 | Ани Колева

 

Националът Тодор Скримов се готви с националния отбор на България за предстоящия старт в новия формат на бившата вече Световна лига – Волейболната лига на нациите. Скримов получи голямо признание през този сезон в Русия, като местните медии, заявиха, че трябва да се премира човекът, който го е открил. Как се чуства той след тези думи, какво е здравословното му състояние след тежкия сезон и къде ще играе, за всичко това Тодор Скримов, говори в специално интервю за BGvolleyball.com.

 

Как се чувстваш след тежкия сезон в Русия и какво е здравословното ти състояние?

Имам болки в рамото. Това стара болежка и се превърна в хроничен проблем. И сега след тежкия сезон имам малко проблеми, но се надявам, че ще успея да вляза във фирма. Като цяло няма нещо ново и притеснително.

 

А за този проблем с коляното?

Не е толкова зле. Това е същото като в рамото, надявам се  бързо да отшуми.

 

Сега на облекчен режим си, или не?

От един- два дни вече тренирам почти на 100 %.

 

Ще можеш ли да участваш първия турнир в Китай?

Да, мисля че да. Разбира се треньорът ще прецени. Не съм в най-силната си форма, но от здравословна гледна точка мисля, че ще мога.

 

Направи много силен сезон в Русия, дори местните медии написаха, че този който те е открил трябва да му се даде бонус. Това ласкае ли те?

Разбира се. Радвам се от признанието. Руската Суперлига е едно от най-силните първенства. Може би тези думи са малко пресилени. Имах своите силни и по-слаби моменти, поради болки в рамото. Но тези думи са нещо, което ми доставя удоволствие. Радвам се, че хората мислят така положително за мен.

 

А да кажем кой те е открил?

Не знам...(усмихва се). Това е някъде много отдавна. Не мога да се сетя. Започнах да тренирам волейбол покрай един приятел от училище. Той ходеше, запалих се и аз и така. Две години бях в Миньор (Перник) и после преминах в Славия.

 

Добре, тогава първият ти треньор в Перник?

В първите ми две години в Перник са двама  треньорите които се занимаваха с нас - Ангел Василев Асен Асенов.

 

Ще останеш ли в Русия за следващия сезон?

В този отбор няма да остана със сигурност. Не е ясно още къде ще бъда. Разговаряме с моя мениджър все повече. Започва пазара да се раздвижва, но за момента няма яснота.

 

Харесва ли ти Русия или ще играеш в някое от другите първенства?

Спорно е. Много е тежко в Русия. Натоварванията са големи, пътуванията също, физически е трудно ида се издържи. Ще огледам всички предложения и условия, които ми се предлагат. Все пак съм с жена и дете и ще преценявам според тях.

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини