Образование и волейбол в САЩ


Образование и волейбол в САЩ
13-05-2018 17:31 | BGvolleyball.com

 

 

В България много амбизиозни млади спортисти и техните родители мечтаят децата да успеят да достигнат до страната на неограничените възможности- САЩ. Сумите, свързани с пребиваването и обучението на спортистите там, обаче остават просто немислими. Всички тези семейства имат минимален или никакъв опит в това как да промотират себе си, как да достигнат до определени училища и треньори. Това кара повечето семейства да останат просто с мечтите си.

 

Уникалното на системата в САЩ е, че позволява на децата да комбинират спорта и интензивните тренировки с обучението си, което е невъзможно в България (защото просто няма условия това да се случи). По пътя към големия спорт има много препятствия и никой няма гаранции за сигурен успех.

 

Американците са изключително запалени по спорта и насърчават всеки един, който иска да се превърне в професионален спортист, но също така подсигуряват и резервен вариант, в случай че нещата се объркат. Всеки един нереализирал се спортист има зад гърба си диплома, която му помага да продължи живота си и след спорта. За съжаление същото не може да се каже за системата в България.

 

Именно и на това залага бившият ни баскетболен национал Костадин Маршавелски, който през 2006 г. заминава за САЩ. Неговият съвет към всяко едно дете, тръгнало да преследва големите си спортни мечти, е да има подсигурен резервен вариант. Костадин в момента е официален представител на агенцията за спортни стипендии PRO FUTURO SPORTS. Целта на организацията е да помага на млади спортисти да получат пълни стипендии и да заминат за САЩ. Постъпването в PFS програмата е напълно безплатно, с което се отличава от останалите си конкуренти на пазара.

 

 

Ако и вие желаете да подсигурите бъдещето си спортувайки и учейки едновременно може да се свържете с Костадин на следния адрес и да постъпите в програмата на PFS за оценка на реални шансове.

 

 

Сайт на агенцията: www.pfsinfo.org---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: образование в САЩ, стипендии
Коментари
Други новини