САЩ приема финалите в Лигата на нациите следващите 3 години


САЩ приема финалите в Лигата на нациите следващите 3 години
09-07-2018 00:06 | BGvolleyball.com

 

САЩ приема финалите в Лигата на нациите при мъжете през следващите 3 години. Новината бе съобщена на сайта на Международната федерация по волейбол (ФИВБ). 

 

Един от мотивите на ръководството на федерацията е, че САЩ са най-големият спортен пазар в света и водеща нация в спортното забавление. Разнообразието от спортни дисцпилини, които се развиват и популяризират - като американски футбол, баскетбол, бейзбол и хокей и работата на прилежащите федерации също са дали повод на ФИВБ да избере северноамериканската страна за домакин. От своя страна "янките" обещават незабравимо волейболно преживяване за феновете. 

 

Споразумението бе подписано от президента Ари Граса и изпълнителният директор на американската федерация Джейми Дейвис. 


Мъжкият отбор на САЩ е втори в света според ранкинга. Шампион на НОРСЕКА, трикратен олимпийски шампион, завоювал бронз на Олимпийските игри в Рио 2016.

 

Датите и градовете-домакини за финалите от 2019 до 2021 г. ще бъдат обявени след обсъждане.  


 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: САЩ национален отбор волейбол мъже, Лига на нациите волейбол мъже
Коментари
Други новини