Руска легенда се завръща за Мондиала


Руска легенда се завръща за Мондиала
02-08-2018 14:00 | Малинка Димитрова

 

Легендарното либеро на руския национален отбор Алексей Вербов се завръща за Световното първенство в България и Италия през септември. 36-годишният волейболист, който обяви оттеглянето си след Олимпиадата в Рио през 2016 г., ще се бори за място в състава. 

Това стана ясно, след като селекционерът Сергей Шляпников обяви предварителния списък с играчи, които се подготвят за надпреварата. Треньорът е избрал 19 състезатели за втория етап от заниманията в Новогорск. Списъкът е редуциран, след като в началото бяха повикани 29 волейболисти. 

 

Разпределителите Игор Кобзар и Павел Панков, диагоналите Константин Бакун и Романас Шкулявичус, центровете Игор Филипов и Инал Тавасиев, както и посрещачите Ярослав Подлесник и Александър Маркин, и либерата Роман Мартинюк и Артьом Зеленков, бяха отзовани. 

 

В средата на август Русия ще изиграе две контроли с България. От 24 до 28 август европейските шампиони ще вземат участие в Мемориал "Хуберт Вагнер" в Краков (Полша), като ще се изправят срещу отборите на Канада, Франция и Полша.

 

"Сборная" е в група С на Мондиала в Бари с отборите на САЩ, Сърбия, Австралия, Тунис и Камерун. Първият двубой е срещу "кенгурата" на 12 септември. 

 


Предварителен списък на Русия за Световното първенство: 


Разпределители: Александър Бутко (Зенит Казан), Сергей Гранкин (Динамо Москва), Дмитрий Ковальов (Урал);


Диагонали: Павел Круглов (Динамо Москва), Максим Михайлов (Зенит Казан), Виктор Полетаев (Кузбас);


Центрове: Иля Власов (Динамо Москва), Артьом Волвич (Зенит Казан), Илияс Куркаев (Локомотив), Дмитрий Мусерский (Белогорие);


Посрещачи: Юрий Бережко (Динамо Москва), Дмитрий Волков (Факел), Егор Клюка (Факел), Антон Карпухов (Кузбас), Алексей Родичев (Локомотив), Кирил Урсов (Сургут); 


Либера: Алексей Вербов (Зенит Казан), Алексей Кабешов (Нова), Александър Соколов (Ярославич). 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Русия национален отбор волейбол мъже, Световно първенство волейбол 2018 мъже
Коментари
Черно море Дунав
0:0
18:00 часа
Други новини