Български треньор четвърти на игрите в Квебек


Български треньор четвърти на игрите в Квебек
07-08-2018 13:00 | Малинка Димитрова

 

Българинът Стефан Демерджиев и воденият от него сборен отбор по волейбол за девойки на регион Рийв Сюд завършиха четвърти на Игрите на провинция Квебек в Канада. Припомняме ви, че нашенецът бе избран да оглави тима след завоюваните бронзови медали на турнира "Espoir" през 2017, който бе и генерална репетиция за Игрите. 

 

"Завършихме четвърти на Игрите на Квебек. С оглед на представянето на отбора, и в сравнение с последните класирания на отбора на Рийв Сюд на последните 5 издания на Игрите на Квебек, мога да кажа че това е успех. В подкрепа на моите думи са и многото поздравления за класирането, които получих от колеги-треньори от региона. Поздравления за доброто представяне получихме и от колеги на нашите противници, останали зад нас в крайното класиране, а дошли на Игрите в ролята на фаворити - Капитал Национал, Централен Квебек, Сагине, Лак Сейнт Люи, Източен Квебек", разказа пред BGvolleyball.com треньорът. 

 
"Все още горчивината от загубения полуфинал срещу отявления фаворит Монтреал се усеща....Разочарованието е голямо, защото не само, че играхме като равни с тях, но на моменти даже категорично ги надигравахме. Но тук мога да кажа, че две съдийски решения в решителния трети гейм (понеже играем по 3-4 мача на ден, затова всичките срещи бяха 2 от 3 гейма) натежаха страшно много. След загубенияж първи гейм, направих няколко корекции в състава, включително и смяна на позициите на състезателките, което доведе до объркване у противника и допълнително увереност в силите ни. Изравнихме геймовете и така се стигна до трети решителен гейм. В него устремът ни беше спрян на два пъти по изключително грозен начин - първият път, при резултат 6:3 за нас, успешна наша атака в полето на противника, която дори част от противниковите състезателки посочиха, че е добра, бе отсъдена в "аут" и по този начин не ни беше позволено да се откъснем в резултата. А второто решение бе в края на гейма, когато атака на съперника ни беше отсъдена като "добра", при положение че топката падна на повече от 50 см зад крайната линия и така вместо 12:12, резултатът стана 11:13 (третият решителен гейм е до 15 точки) и не успяхме да затворим мача в наша полза. След края на мача, треньорът на нашите противници, най-чистосърдечно си призна, че за пръв път от поне 5 години, някой така да е надигравал неговия тим, осъществявайки нещо което е виждал само на много високо ниво (сравнявайки ротациите, които направих втория и трети гейм, с разместването, направено от Владимир Алекно на Финала в Лондон 2012 г.) и също ми призна, че ако не са били двете отсъждания на съдията, той не виждал как може да ни победи.", разкри още Демерджиев пред BGvolleyball.com подробности за турнира
В спора за бронзовите медали, волейболистките, водени от българина, отстъпват на опонентките си с 1:2 гейма. "Мачът беше само час след загубения драматично полуфинал и отдавам загубата му на все още прясното разочарование от предния мач. Бяхме съкрушени най-вече емоционално и грешките, които допускахме бяха изключително от този характер - загубихме първия гейм с 22:25 при 13 наши непредизвикани грешки. Вторият го спечелихме убедително - 25:16, но 4 грешки в третият гейм, загубен с 12:15, ни лишиха от медал", каза специалистът. 
Треньорът не скрива радостта си от факта, че волейболистките му са спечелили нещо много по-важно от медалите - уважението на зрителите и организаторите с играта, желанието и настроението, което демонстрират по време на целия турнир. "Треньорите на отборите-фаворити ( Сагине, Централен Квебек, Лак Сейнт Люис) преди Игрите, които победихме и отстранихме, бяха впечатлени от много добрата ни отборна игра и организация. Ако трябва да цитирам старши-треньора на Сагине, които миналата година спечелиха сребърните медали на турнира "Espoir" - това, което той ми сподели след края на мача бе - "Вие играхте като машини! Не ни оставихте никакви шансове, дори и да си помислим за победа!"".
Думите са още по-показателни за успеха, защото състезателките на Рийв Сюд миналата година са се класирали сред последните 4 отбора на турнира, и то под ръководството на друг треньор. От своя страна Демерджиев спечелва бронзовите медали с другия отбор на Рийв Сюд. 
"Момичетата ще излязат в кратка, но заслужена ваканция, преди да се присъединят към своите отбори за началото на подготовката за новия сезон", допълни специалистът. 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Стефан Демерджиев, Канада жени
Коментари
Черно море Дунав
0:0
18:00 часа
Други новини