Шефът на ВК Перун: Имаме 10-годишен план за развитие при жените


Шефът на ВК Перун: Имаме 10-годишен план за развитие при жените
Шефът на ВК Перун Пламен Николов ще бъде и треньор на женския отбор
11-09-2018 10:30 | Ани Колева

 

Още един отбор се появи на волейболната сцена и увеличи женското първенство по волейбол на България. Както съобщихме вече новакът е Перун (Варна), който става осмият член на  НВЛ-жени. До сега състезателките на Перун, които са извън девическа възраст се изявяваха предимно в турните по плажен волейбол, като вече ще имат възможност и за шампионат в зала. С присъствието си варненският тим ще разшири географията и ще допринесе за по-голямо оживление в шампионата при дамите.

 

Шеф на ВК Перун, главен организатор за плажния волейбол и треньор в клуба е Пламен Николов, който разкри в специално интервю за BGvolleyball.com подробности около новия проект.

 

Как решихте да сформирате женски отбор?

Идеята е от няколко години, но една сега успяхме да я осъществим. Правим един пълен цикъл в женкото направление – тоест децата, които влизат в спортното училище да продължат своето развитие и като професионални състезателки. Започнах с този проект още преди две години, когато бяха първите ми разговори с преподаватели от местните университети. волейболистките които подготвяме и след това нямат отбори, да останат студентки във Варна. Така голяма част от момичетата, които израстнаха в нашия клуб вече учат в университетите. Първи, втори и трети курс имаме. Всички преподаватели харесаха тази идея, а студентките приветстваха създаването на женски отбор. Което е много добре, защото на практика се затваря един пълен цикъл от плажен волейбол до волейбол в зала, така че ние целогодишно можем да работим с едни и същи хора.

 

Това значи, че ще разчитате на състезателки само от вашия клуб, няма да привличате външни волейболистки?

Да, към момента няма да привличаме други. Ще разчитаме на девойки от ВК Перун и състезателки излезли от клуба и станали студентки.

 

 

Преди два сезона Спартак (Варна) се отказа поради финансов недоимък. Сега вие ще се справите ли?

 

Ние сме осигурили финансиране за целия предстоящ сезон, така че да започнем и да завършим първенството. Всичко е обезпечено.

 

Кой ще бъде треньор на отбора?

Най-вероятно аз. Водих разговори с помощник-треньор, който ще работи основно с девойките в клуба. До два -три дена ще имам резултати. На първо време докато не разполагаме с пълния бюджет нямаме възможност за външен треньор, така че аз ще поема този пост.

 

 

Шеф на клуба, плажен волейбол и треньор на женския отбор, можеш ли да съвместяваш всичките тези дейности?

Ами... той човек се чувства добре, когато е уморен (усмихва се)

 

Къде ще играете мачовете си?

Блатодарение на шефа на Двореца на културата и спорта  г-н Христов от януари имаме договор за една от помощните зали в спортното съоръжение. Става въпрос за зала „Младост Б“, където имахме възможност да направим две игрища, на които да тренират всички състезатели на клуба и сутрин, и следобед. Така че именно в тази зала женския тим ще играе срещите от първенството.

 

Кога започвате подготовка с женския тим?

Стартираме подготовка на 17 септември, понеделник. Последният турнир по плажен волейбол, който ВК Перун смята да организира е предната седмица и момичетата ще играят в него.

 

Не е ли късно на 17 септември?

Те не са спирали да тренират цяло лято. Участват непрекъснато в поредица от турнири по плажен волейбол и това е техен начин за печелене на пари от наградни фондове. Така че реално не е късно. Съчетанието на плажен волейбол с този в зала е добър и изявите през лятото са подготовка за сезона в зала.

 

 

Във Варна има още един клуб с женско направление в момента - ДКС Варна. Не сте ли разговаряли да обедините най-добрите си състезателки за женски тим?

В началото на годината имахме идя за съвместен отбор. Не само отбор, а във всички възрасти да вървим зедно в едно. Но на последния ни разговор със Ставри Димитров разбрах, че той ще търси обединение с Шумен. Не знам как ще се случат нещата, все пак Шумен е на 100 киломентра от Варна, но те си знаят. Ние в нашия клуб разполагаме с достатъчно състезателки.

 

Какви са плановете и визията за женския тим. Ще издържите ли повече от година?

Нашата едея не е за една година. Проектът ни е за много години напред. Направих 10-годишен план, който показвам на спонсорите. В него съм отбелязал какво можем да търсим в отделните години. В първата година съм отбелязал, че гоним участие в женското първенство и утвъждаване във волейбола при дамите.

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Пламен Николов, Перун Варна, Национална волейболна лига 2019 жени
Коментари
Други новини