Марек с още едно ново попълнение


Марек с още едно ново попълнение
10-09-2018 16:49 | BGvolleyball.com

Топреализаторът на Руанда е първият от двамата национали на африкански държави, които пристигат в Дупница. 23-годишният Ив Мутабази ще акостира в Марек Юнион-Ивкони утре или най-късно в сряда, за да започне подготовка с тима. Той играе на поста диагонал, но в отделни срещи е използван в своята страна и като посрещач.

 

196-сантиметровият Мутабази трябва да запълни празнината на този пост, където през миналата година игра Димитър Дулчев, който бе трансфериран преди месец в Австрия. 

 

"Днес получи виза за България и е възможно дори още утре сутрин да бъде на тренировка. Наблюдавали сме го и сме запознати с качествата му и възможностите. Като качества не се отличава с нищо в сравнение с Окело Дауди и Катбарт Малинга, така че нашата задача е да го изчистим и да го шлифоваме. Показали сме и доказали, че го правим успешно. Още миналата година щяхме да го привлечем, но тогава преговаряше с гръцкия Ираклис (Солун) и нямахме време да чакаме дали ще сключи договор с тях. Условията са договорени с Ивес, всичко е уточнено. Ще му трябва време да се аклиматизира, разбира се, но има достатъчно време до началото на сезона. Следващата седмица трябва да пристигне и втори африканец, също национал на своята страна", коментира мениджърът на тима Людмил Найденов.

 

 През миналата година Мутабази е изкарал 20 дни в Гърция тренирайки с елитния бивш отбор на Пламен Константинов Ираклис, но заради финансовата криза, в която изпада тима преди шампионата, до договор не се стига. Преди 3 години, Мутабази е бил на 3-месечен лагер с японския елитен Оита Адлер, където е изкарал проби по искане на треньорът им Хируюки Фурута, но до договор не се е стигнало. Както е известно, в Япония отборите могат да ползват само по един чужденец и предпочитат за целта да привличат само опитни и класни състезатели.Дупничани ще изиграят в петък втора контрола от подготовката си. Момчетата на Виктор Карагьозов ще гостуват в Разлог на местния Пирин.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марек Юнион-Ивкони
Коментари
Други новини