Руандийски фен на Цветан Соколов започна тренировки с Марек


Руандийски фен на Цветан Соколов започна тренировки с Марек
11-09-2018 20:30

 

Новата перла в състава на Марек Юнион-Ивкони Ивес Мутабази направи тази сутрин първа тренировка с дупничани. Не навършилият още 23 години национал на Руанда пристигна призори в България и сам изяви желание да се включи още на сутрешното занимание. Мутабази има дългосрочен договор с дупничани, които разчитат да бъде поредното им откритие. 


"Щастлив съм, че ми се удава този път сериозна възможност да разкрия потенциала си. Преди 3 години бях в Япония, но не за 3 месеца, а за 6 месеца и там напреднах за подобряване на отделните елементи. През миналата година, бях в Ираклис, но документални проблеми основно, а и финансовата криза бяха причина да не сключа договор. Говорил съм с другите момчета, които минаха през Марек Юнион-Ивкони – Окелло Дауди и Катбарт Малинга, които ми казаха, че това е перфектното място да се развия, условията са чудесни и момчетата ме приеха веднага. Ще дам всичко от себе си както за да се развия, така и да помогна на отбора за по-предно класиране", бяха първите думи на Мутабази.

"Гледал съм основно италианското първенство и харесвам изключително много играта на Цветан Соколов. Дори някои елементи се опитвам да му открадна. Нямах идея, че той е именно от Марек Юнион-Ивкони и в мъжете и бил привлечен именно от настоящия треньор Виктор Карагьозов, разказаха ми момчетата. Надявам се да се видя с него някой ден", призна Мутабази. Той впечатли с качествата си и елементите още на първото занимание. В клубния си отбор е играл като диагонал, а в националния отбор като посрещач.
Все още не е ясно в Марек Юнион-Ивкони на кой пост ще бъде използван, защото следващата седмица пристига още един чужденец, който играе на същите постове.

 

 

zadupnitsa.com

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Ивес Мутабази, Марек Юнион Ивкони
Коментари
Други новини