Марк Макгивърн: Страхотна възможност е да работя отново с Владо Николов


Марк Макгивърн: Страхотна възможност е да работя отново с Владо Николов
13-09-2018 13:10

 

Ръководството на Левски София подписа договор за една година с бившия национал на Шотландия и Великобритания Марк Макгивърн. 198-сантиметровият център вече се присъедини към подготовката на „сините” и ще бъде картотекиран за Суперлигата и европейските клубни турнири. 

 

Марк даде първото си интервю за сайта и фейсбук страницата на Левски София. Ето какво каза той:


 

Марк, добре дошъл в България и в Левски София. Как се стигна до трансфера ти тук?

 

Благодаря! Честно казано, вече бях решил да се насоча към придобиване на треньорска квалификация и паралелно с това да играя в някоя от долните дивизии на Франция. Изведнъж обаче ми звънна Владо Николов с въпроса дали бих проявил интерес да дойда за един сезон в България и да играя за неговия отбор. Не се замислих кой знае колко, почти веднага приех предложението. За мен е страхотна възможност да работя отново с Владо, с когото сме играли доста време заедно.

 

 

Каква е разликата между съотборника и треньора Владимир Николов?

 

Трудно ми е да кажа след само две-три тренировки, но това, което знам със сигурност, е че той винаги е бил голям професионалист и обича да работи здраво. Освен това можеш лесно да комуникираш с него, да говориш за всичко. Вярвам, че това няма да се промени и в ролята му на треньор.

 

 

Какви са първите ти впечатления от София и от новия ти отбор?

 

От това, което видях до момента, мога да кажа само положителни неща за вашата столица. Нямам търпение да разгледам града по-обстойно със семейството си. Иначе момчетата са много гостоприемни и дружелюбни. Работят усърдно като отбор и това ми допада.

 

 

Какви са цели те ти като състезател на Левски София?

 

Моята цел винаги е била една – да се раздавам в тренировките и мачовете и да да се боря за максимума. Винаги е трудно и сезонът е дълъг, може да се случат много неща до края му. В нашия отбор виждам някои наистина талантливи млади играчи и като цяло се получава добър микс, защото има и доста опитни. Надявам се и аз да допринеса за израстването на младите и въобще за цялостното представяне на тима. Мисля, че е напълно възможно да постигнем нещо добро в шампионата.

 

 

 Знаеш ли нещо за другите отбори в Суперлигата на България?

 

 За момента – не, но нямам търпение да получа повече информация и да започнат мачовете.

 

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марк Макгивърн, Левски София
Коментари
Нефтохимик 2010 Хебър
3:0
19:30 часа
(25:23) - (25:15) - (25:12)
Други новини