Давате ли си достатъчно време за релакс между волейболните тренировки?


Давате ли си достатъчно време за релакс между волейболните тренировки?
14-09-2018 23:33 | Официална страница на Dell във Facebook

За никой не е тайна, че практикуването на какъвто и да било спорт определено е сериозно натоварване за организма. И въпреки, че волейбола няма интензитета или бруталната натовареност на някои по-специфични спортове, то определено една адекватна волейбол тренировка може да ви остави без дъх за сравнително кратко време.

 

В тази връзка, веднага се сещаме за интересния тренировъчен метод на японската волейболистка Юка Сакураи, който включва изключително тежък тренировъчен ритъм водещ до пълното изтощение на трениращия. Дори и вашите тренировки по волейбол да не са толкова смазващи и да нямат този интезитет, няма две мнения по въпроса, че определено всеки човек занимаващ се с даден спорт, в случая волейбол, има нужда от адекватна почивка между отделните тренировки.

 

Тежкото физическо натоварване води до цялостна умора в организма, като неадекватната или недостатъчна почивка може да доведе така нареченетото претрениране. Това е състояние, в което организма вече не е в състояние да се справи с въшното натоварване, като конкретните симптоми на претренирането най-често са обща отпадналост или умора, нарушен сън, раздразнителност и дори загуба на апетит.

 

Именно тук идват на помощ и някои много ефективни методи за релаксиране и отпускане след тежките волейболни тренировки. Например, ако се чувствате преуморен и претоварен от тренировките, без проблем бихте могли да си изберете една хубава книга по вашия вкус, която да четете през времето, когато нямате спортни занимания.

 

Ако пък държите да прекарате повече качествено време с ваши приятели, то определено може да отпуснете с малко игра на рулетка. Това е един много ефективен начин за голяма доза забавление с вашата компания, като освен това не е нужно да напускате дома си, тъй като самата игра на рулетка вече става и онлайн, което ще ви позлови да релаксирате наистина качествено, в удобството на вашия дом.

 

Разбира се, когато говорим за онлайн игри и игри, като цяло, няма как да не споменем и така популярните компютърни игри. В момента всеки един геймър е наистина разглезен относно избора на игра, като на пазара буквално има хиляди атрактивни заглавия, от които можете да избирате. А компютърните игри и волейбола определено имат връзка, като освен игри с волейболна тематика има и известни волейболисти, които всъщност обичат да релаксират именно играейки игри.

Официална страница на Dell във Facebook

 

Такъв пример е именно бившия ни звезден волейболист Владо Николов, за който се говори, че е голям почитател на компютърните игри. Освен това знаменития диагонал пък бе част и от реалити формата "Фермата", което означава, че Владо със сигурност обича всякакви игри. Безспорно обаче, виртуалните такива са много добра опция за отмора между тренировките на всеки един спортист или любител.

 

Няма как обаче да пропуснем и още един метод за разпускане между спортните занятия, а именно разходките сред природата. Макар и да включват известно ходене, то определено няма да ви натовари особено, но за сметка на това пък ще можете да отпуснете съзнанието си сред тишината и чистия въздух.

 

В крайна сметка, на какъвто и метод за релаксирането между тежките транировки да се спрете, вие ще можете да се отпуснете правилно и да позволите на тялото ви да отпочине. Волейбола със сигурност е натоварващ спорт, а това изисква и адекватна почивка през времето, когато не тренирането и с помощта на гореспоменатите методи за релакс, вие ще можете да презарадите правилно и да сте на 100% готови за спедващото си волейболно занятие---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини