Класа и талант със скандинавски привкус


Класа и талант със скандинавски привкус
07-10-2018 18:15

 

 През лятото сребърният медалист във волейболната Суперлига - Монтана, загатна, че през този сезон ще се цели още по-високо. Традицията в отбора да се привличат класни чужденци продължава и преди новия сезон. Заедно с руския разпредетелител Сергей Андриевски и украинския диагонал Виталий Бондар, финландецът Анти Пойкела трябва да помогне за покачването на нивото в играта на отбора от северозапада.

 

Важна роля в адаптацията на полето за Анти ще има и старши-треньора Даниел Пеев.

 

Играл във волейболната си кариера в първенствата на Финландия, Чехия, Франция и Италия, за посрещача България е съвсем ново предизвикателство.

 

Лесната адаптация за Анти не е никак изненадваща. Ако за някои Враца е Ню Йорк, то за други Монтана е Лапландия.

 

Неслучайно Пойкела планира да практикува любимите си дейности и у нас. Като ските, сауната, както и любимата музика!

 

Разделен между родината и дома, съвсем наскоро на Анти изгледа двубоя от световното първенство между доскорошните му съотборници в националния отбор на Финландия и състава на България, воден от Пламен Константинов.

 

А за да побеждава всеки съперник и в бъдеще, новият отбор на Пойкела се нуждае от млади таланти. Такива той забелязва и в тренировъчната зала на Монтана.

 

Вдъхновен от младите момчета в отбора на Монтана, с чувство, че се намира вкъщи в българския северозапад и с безспорни волейболни качества, Анти обещава да се превърне в страхотно ново попълнение за Дани Пеев. 

 

 

Повече - вижте във видеото: 

 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Анти Пойкела, Монтана
Коментари
Други новини