Мирослав Живков: Пирин е дългосрочен проект (видео)


08-11-2018 10:05 | BGvolleyball.com

 

След години на успешна работа и трофеи с отбора на Добруджа 07 (Добрич) и опит в чужбина, Мирослав Живков се завърна начело на Пирин (Разлог). При предишния си престой там специалистът демонстрира в пълна степен способността си да работи с млади волейболисти, давайки път към големия волейбол на бъдещи национали като Николай Пенчев и неговите братя Розалин и Чоно. С оглед селекцията през лятото, стратегията в Пирин ще е много подобна.

 

“Тази година има съчетание от млади и опитни състезатели. Те вече са на години, но имат качества и ще са полезни. Радвам се, че отново ще работя с тези опитни играчи, Сотелдо отново е тук, Елчинов и Попов се доказаха, а връщането на Желязков ме радва. Той е променен със сериозни амбиции. Мисля, че има добра сплав. Надявам се опитните да са пример, а младите да реализират своите качества”, заяви Живков.

 

„Трима млади състезатели от Виктория Волей и две момчета от нашата школа. Показват данни, но трябва работа, за да стигнат до сериозния волейбол. Определено Пирин е дългосрочен проект. Искаме да имаме един от водещите отбори в нашето първенство.”

 

За подреден и педантичен човек като Мирослав Живков, на първо място е организацията в клуба.

 

„Първо ми се иска да изградим това високо ниво на професионализъм. Отборът да играе еднакво добре като домакин и като гост. Ще се стараем да отидем колкото се може по-напред в първенството”

 

През лятото, наред с работата по селекцията, в Разлог се погрижиха и за изглеждащият наложителен ремонт на зала „Септември“, която сега е по-гостоприемна за почитателите на волейбола.

 

„В момента се радваме на много амбициозен проект. Радващо е, че тези неща се случват и се подава ръка на волейбола. Отношението, желанието и амбициите имат сериозно бъдеще.”

 

С опитен отбор, младежки ентусиазъм и желание за работа, Мирослав Живков се надява на добри резултати при засилващата се конкуренция в Суперлигата.

 

„Тази година първенството ще е по-различно, нивото ще е по-високо. Открояват се няколко отбора, които до момента това не се е случвало. Всички отбори ще се постараят да вдигнат нивото. Надявам се на интересни мачове.”
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Мирослав Живков, Пирин, Национална волейболна лига 2019 Суперлига
Коментари
Други новини