Марица съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове


Марица съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове
08-11-2018 15:20 | BGvolleyball.com

 

ВК Марица (Пловдив) стана съосновател на Асоциацията на професионалните волейболни клубове (ACPV). Организацията, обединяваща отбори от цяла Европа, бе създадена вчера на специална среща. 

 

В учредяването и взеха участие и други водещи клубове - като Будовлани (Лодз), Волей Алба-Блаж, Еджзаджъбашъ (Истанбул), Галатасарай, отборите от мъжкото и женското първенство на Полша, Партизан (Белград), ВК Кан, руският Уралочка НТМК, швейцарският Цюри Унтерланд и френският Волеро Льо Кане. 


Целта на асоциацията е да представлява своите членове и техните интереси и да работи върху развитието на клубния волейбол. Това ще се случва  чрез различни общи дейности, както и чрез сътрудничество с международните ръководни органи - ФИВБ и ЦЕВ.  ACPV насърчава отношенията между своите членове и изграждането на стабилни връзки помежду им, както и ще работи за увеличаване на интереса на спонсорите към клубовете. 

 

Председател на асоциацията е президентът на Волеро Льо Кане Став Якоби. Генерален мениджър е легендата Иван Милкович.

 

Слоган на органзиацията е "StrongerTogether" (от английски - Заедно сме по-силни!). 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марица, Асоциация на професионалните волейболни клубове
Коментари
Други новини