Двама президенти уважиха представянето на книгата на Димитър Златанов


Двама президенти уважиха представянето на книгата на Димитър Златанов
08-11-2018 20:00 | BGvolleyball.com

 

Волейболната ни легенда Димитър Златанов официално представи в Музея на спорта в София книгата си "Да докоснеш върха". Тя е лична изповед за трудностите и победите по пътя към световно признание на най-добрия волейболист на България за 20-и век и единствен българин в залата на Световната слава на този спорт, която се намира в американския щат Масачузетс.

 

Книгата излиза по повод 70-годишнината на Златанов, която е на 9 ноември.

 

Представянето уважиха двама президенти на България - Петър Стоянов и Георги Първанов.

 

 

Церемонията събра също  множество гости, които изпълниха залата на Музея на спорта. Сред тях бяха представители на Българска федерация по волейбол, бивши и настоящи величия във волейбола, известни лица от спорта и бизнесмени. 

 

 

 

Специално за представянето на книгата бе и семейството на Златанов, както сина му Христо Златанов, който в момента се занимава с нов клуб Пиаченца,  в италианската серия А-2.

 

 

„Чувствам се страхотно и благодаря на всички, които ме уважиха. Много е приятно да виждаш толкова много хола, с които си играл на волейболното поле, някои, които са били преди нас, някои с нас, а други след нас. Има и много млади хора тук, което значи, че все още има волейбол в България“ , коментира Димитър Златанов.

 

Фотогалерия от представянето на книгата вижте тук.

 

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Димитър Златанов, представяне на книгата Да докоснеш върха, Христо Златанов
Коментари
Други новини