Достъпни цени и волейбол от най-високо ниво за Лигата на нациите в Пловдив


Достъпни цени и волейбол от най-високо ниво за Лигата на нациите в Пловдив
06-02-2019 16:15 | BGvolleyball.com

Пловдив ще е домакин на кръг от Волейболната Лига на нациите при мъжете в края на месец юни (28 -30 юни). Съперници на България в зала "Колодрум" ще бъдат Сърбия, Иран и САЩ. За пръв път в града под тепетата ще приемат надпревара от от най-висок ранг в световния волейбол.

 

На специален брифинг в „Колодрума“ днес кметът на Пловдив Иван Тотев, зам.-кметът по спорта - Георги Титюков, президентът на Българска федерация по волейбол  Данчо Лазаров и изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов и президентът на ВК Марица и член на УС на БФВ - Илия Динков разкриха подробности около организацията и провеждането на престижната надпревара.

 

 

"Изискването за събитие от подобен ранг е залата да е с минимум 5000 седящи места, а "Колодрум" разполага с 6400. В края на юни пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на голям волейбол и ние като общинска власт се радваме и ще подкрепим с всички сили организацията", каза кметът Иван Тотев.

 

 

"Използвам случая да благодаря на кмета и община Пловдив за мъдрото решение, което са взели градът да домакинства в турнира Лига на нациите. Това е едно страхотно събитие и очаквам то да достави удоволствие на зрителите в град Пловдив", заяви президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров.

 

"Тази година в Лигата на нациите ще домакинстваме 2 пъти при мъжете - във Варна и в Пловдив, жените ще играят в Русе. В Пловдив националният тим ще играе за пръв път и с нетърпение очакваме да видим дали публиката ще напълни залата и каква подкрепа ще даде на България. Дълго време домакинствахме само във Варна, защото само залата в Морската столица отговаряще на изискванията на Световната федерация. От няколко години имаме и доста други опции - Русе, София, Пловдив, скоро и Бургас. Силно с наадяваме любовта на зрителите към ВК Марица да се прехвърли и върху националите. Хубаво е и това, че билетите ще са на достъпни цени, а зрелището е гарантирано. Цените ще са 10, 15 и 20 лева и ще са и за двата мача, които ще се провеждат дневно. Ще има и пакетен билет от 50 лева - за трите дни на турнира. Първият мач ще стартира в 17:00 часа, а втория - в 20:30 часа. Ще направим, така че България да играе във вечерния час", каза още Данчо Лазаров. 

 

"Лигата на нациите в Пловдив ще се яви и нещо като генерална репетиция за най-важното събитие през 2019 година - олимпийската квалификация, на която сме домакини. Тя ще се състои във Варна на 9, 10 и 11-и август, а опоненти са Бразилия, Египет и Пуерто Рико. За тази квалификация кандидатствахме със сумата от 250 000 хиляди долара и Световната федерация се съгласи, макар че обявената цена бе двойно по-голяма. Волейболът отдавна е скъпо удоволствие, за да го гледаш на живо и да си организатор", допълни шефът на родната федерация.

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини