Отказаха български паспорт на кубинска звезда


Отказаха български паспорт на кубинска звезда
06-02-2019 17:40 | 24 часа

 

Един от най-добрите волейболисти в света - Робертланди Симон, няма да играе за българския национален отбор. Своеобразният трансфер на 208-сантиметровият център пропада, тъй като кандидатурата му не е била одобрена. Комисията по издаване на български паспорти е преценила, че привличането на привличането на Симон няма да има достатъчно голям ефект върху националния отбор. 

 

Тази година съотборникът на Цветан Соколов в Кучине Лубе ще навърши 32 години, а при спазване на всички процедури и изисквания той би играл за България най-рано след още 2 или дори 3 г.

 

Идеята възникна миналото лято, след като самият той изрази желание да играе за нас с идеята да участва на олимпийските игри през 2024 г. Той подаде необходимите документи и процедурата бе задвижена непосредствено преди световното първенство. Но както BGvolleyball.com съобщи още преди време, това е трудна задача, особено след медийния шум, който се вдигна.

 

Още трима от най-изявените кубински волейболисти в момента вече имат чуждестранни паспорти. Османи Хуанторена от доста време играе за италианския национален отбор, а от предстоящото лято Уилфредо Леон ще облече екипа на световния шампион Полша. 

Йоанди Леал, който също като Хуанторена и Симон играе за Кучине Лубе, има бразилски паспорт и очаква повиквателна. 

 

Преди няколко месеца обаче кубинската федерация направи революционна крачка към така наречените бегълци и им предложи да се върнат без никакви санкции, стига да не са играли вече за друг национален отбор.

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Робертланди Симон
Коментари
Други новини