Волейболистките на Казанлък първенец в регион Странджа за девойки U17


Волейболистките на Казанлък първенец в регион Странджа за девойки U17
Волейболистките на Казанлък спечелиха регионалния шампионат на Странджа като абсолютен лидер
12-02-2019 14:00 | BGvolleyball.com

 

Младите волейболистки на Казанлък и Раковски (Димитровград) се класираха директно за квалификационни турнири, които дават право за участие на финалите в държавното първенство по волейбол на България за кадетки (девойки до 17 години).

 
Двата тима заеха първите две места в шампионата на регион Странджа (обхваща клубовете от Югоизточна България). Цели десет отбора от региона започнаха борбата, като в надпреварата участваха представителките на Казанлък, Раковски (Димитровград), Берое (Стара Загора), Тунджа (Ямбол), Бургас 2009, Арда (Кърджали),  Дея Спорт (Бургас), Царево, Загорец (Нова Загора) и съставът на Приморско, който обаче не се яви на втория турнир. Първенството на регион Странджа се проведе на два турнира есенен и пролетен. Отборите играха последоветалено всеки слещу всеки, след което се направи крайно класиране.
 
Волейболистките на Казанлък спечелиха областния шампионат на регион Странджа и се класираха за квалификационни турнири
 
Волейболистките на Казанлък бяха абсолютния лидер в надпреварата, като спечелиха шампионата с девет победи от девет мача и пълен актив от 27 точки. Втори се нареди съставът на Раковски (Димитровград) със седем победи, две загуби и 22 точки. Двата тима взимат двете директни квоти за квалификационни турнири.
 
В тях участват 16-те най-добри състава от цялата страна, които се класират от съответния регион. Те ще бъдат разделени в четири турнира по четири тима. Победителите от тези квалификационни турнири получават директни квоти за финалите на държавното първенство. Вторият и третият продължават на допълнителни квалификации. последните отпадат от по-нататъшна борба.
 
  
Представителките на Раковски (Димитровград) заеха втора позиция в регион Странджа и продължават на квалификационни турнири
 
Регламентът предвижда следващите три в класирането да играят на допълнителни квалификации за квалификационните турнири. Така втори шанс ще имат отборите на Арда, Берое и Загорец, които продължават напред. Останалите участници от регион Странджа прекратяват по-нататъшна борба.
 
Крайно класиране в регион Странджа за девойки до 17 години
 
1. Казанлък              9, 9, 0, 27:1,  27 точки - квалификационен турнир
2. Раковски              9, 7, 2, 23:6,  22 точки - квалификационен турнир
3. Арда                     9, 7, 2, 21:8,  21 точки - допълнителна квалификация
4. Берое                   9, 6, 3, 21:14, 18 точки - допълнителна квалификация
5. Загорец                9, 5, ,4 16:12, 14 точки - допълнителна квалификация
6. Дея спорт             9, 4, 5, 10:15,   6 точки
7. Бургас 2009         9, 2, 7, 10:20,   8 точки
8. Тунджа                9, 1, 8,  9:24,    4 точки
9. Царево                9, 1, 8,  4:21,    3 точки
10. Приморско         9, 0, 9,  0:27,    0 точки
 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини