Кметът на Горна Малина: Имаме разговор със спонсор, целите ни се повишават за следващия сезон


Кметът на Горна Малина: Имаме разговор със спонсор, целите ни се повишават за следващия сезон
Кметът на Горна Малина Ангел Жиланов (в дясно) заедно с члена на УС на БФВолейбол Боре Кьосев по време на награждаването на волейболистите
25-03-2019 14:33 | Ани Колева

 

Отборът на Звездец (Горна Малина) завърши на трето място в крайното класиране на втората група от волейболния шампионат при мъжете - Висшата лига. Кметът на Горна Малина Ангел Жиланов уважи церемонията по награждаването в столичната зала "Панайот Пондалов", като лично участва в при връчването на отличията на състезателите. 

 
Градоначалникът заяви, че през този сезон класирането е достойно, като целите за в бъдеще ще са влизане на Звездец в Суперлигата. Ето какво каза още Ангел Жиланов в интервю за BGvolleyball.com след награждаването:
 
Каква е вашата оценка за третото място на Звездец във Висшата лига?
Като едно  много добро постижение. Момчетата се представиха достойно. За нас е важно дори не толкова класирането, а това, че имаме добър отбор, и че подготвяме млади състезатели. Смятам, че сме достоен резерв за големия волейбол. По-важното е това, че отбори като Звездец и места като Горна Малина поддържат огъня на волейбола в България. Ние сме доказателство, че и други по-малки населени места могат да го правят това, за да може волейболът да бъде на ниво, все пак той е най-успешния ни колективен спорт. Вярвам, че ще продължим в тази посока.
 
Как Общината подпомага развитието на спорта и в частност на волейбола в Горна Малина?
С всичко, което можем. За съжаление по-малко спонсори има при нас. Но виждайки това, което се получава, като краен резултат, това ни мотивира да търсим все повече и повече резерви, за да можем да осигурим една нормална обстановка. Смятам, че имаме една от най-добрите бази от всички отбори във Висшата лига и вярвам, че ще имаме в бъдеще и още по- добър отбор.
 
 
Като населено място сте близо до София, имате страхотна зала, поставяте ли цели един ден да играете в елита на мъжкото първенство?
Да, поставяме си. Когато обаче половина отбор са наши юноши, които са израстнали постепенно в школата и са в първия отбор на Звездец, тогава със сигурност ще играем в елита. Между другото аз още този сезон водих доста сериозни разговори с различни хора. Намерил съм спонсор. Така че през следващия сезон сигурно е, че ще водим една сериозна борба. Ще подсилим отбора и ще се борим за  спечелване на Висшата лига.
 
Значи, можем да кажем, че през следващия сезон целта ви ще е промоция в Суперлигата?
Да, със сигурност.
 
Има ли интерес към волейбола в Горна Малина?
Да, има голям интерес и ние ще развиваме школата си. Когато представителният отбор е силен - това е един много добър пример за децата. Процесът е двустранен. Когато и подрастващите имат успехи, тогава и мъжкият отбор ще е на ниво.
 
А вие фен ли сте фа волейбола?
Абсолютно, да!
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини