Млад талант на Добруджа очаква повиквателна за националния (видео)


16-04-2019 13:00 | dobrudjabg.com

 

Самуил Василев е един от младите и обещаващи волейболисти на ВК Добруджа 07 (Добрич). От този сезон бе привлечен в мъжкия отбор на клуба, където играе на поста либеро. С Добруджа 07 младия състезател стигна до полуфинали в Суперлигата, като в тази решителна фаза добруджанци отпаднаха от носителя на купата и първенец в редовния сезон - Хебър (Пазарджик).

 

Самуил Василев е гост в рубриката "Младите на Добруджа" на dobrudjabg.com, в която се представят таланти на Добрич. Той е възпитаник на Частната гимназия "Леонардо да Винчи" в Добрич. Започнал е образованието си в СУ "Д.Талев", като след седми клас се мести в Езиковата гимназия, за да учи немски, но ангажиментите му с мъжкия отбор на Добруджа 07 не му позволяват да продължи обучението си там и той се мести заедно с почти  всички свои съотборници от юношеския отбор в Частната гимназия, където са устроени почти на индивидуален план на обучение. Освен това не заплащат такса, тъй като училището има политика да образова безплатно талантливи деца за своя сметка.

 

Сами започнал да тренира в четвърти клас, тъй като имал проблеми с килограмите, а съвет му дал негов съученик, който вече се бил записал на волейбол при Веселин Великов. Първоначално го пробвали за разпределител, после се обучавал за диагонал, минал и през поста посрещач и най-накрая се оформил като либеро. Сега с трепет очаква покана за националния отбор в своята възрастова група.

 

Повече за младия волейболист на Добруджа 07 можете да видите във видео материала.

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Самуил Василев, Добруджа 07
Коментари
Други новини