Елица Василева – посланик на българския волейбол в Бразилия


Елица Василева – посланик на българския волейбол в Бразилия
08-01-2013 14:02

Родната националка прави фурор в бразилското първенство

 

 

Една българка прави фурор в бразилското волейболно първенство. За няколко месеца Елица Василева се превърна в основен играч на Амил (Кампинас), а изявите й впечатлиха местните специалисти.

През лятото, след пет години в Италия, Елица Василева беше на кръстопът. Избра Бразилия пред Япония, но в дните преди заминаването за Южна Америка, получи сериозна травма, която определено смени плановете за първите дни от престоя й. Спонсориран от най-голямата верига болнични заведения в цяла Южна Америка, тимът на българката успя да я подготви за игра за кратки срокове. Въпреки това, тя пропусна финалите на шампионата във федерален окръг Сао Пауло. 


В първите мачове от шампионата на Бразилия Василева оставаше извън стартовата шестица, но получи шанс от треньора Зе Роберто и го използва максимално. Българката беше в основата на победите за тима си и започна да оправдава доверието на наставника си, който през това лято спечели втора поредна олимпийска титла с Бразилия.

 

 

 

 

Клишето за Бразилия гласи, че волейболът е спорт номер 1 в страната, а футболът – религия. За Елица Василева годината в Бразилия ще е сериозен тест не само за нейното професионално развитие. В момента тя е посланик на българския волейбол в Страната на кафето и от нейното представяне зависи и проправянето на пътеката за други родни волейболисти там.

 

ТВ 7


Тагове: Елица Василева
Коментари
Други новини