Георги Братоев: Между Лигата и Олимпийската квалификация има време за да изглеждаме добре


Георги Братоев: Между Лигата и Олимпийската квалификация има време за да изглеждаме добре
17-06-2019 00:54 | BGvolleyball.com

Георги Братоев пое лично "голяма част от вината", за загубата от Италия с 1:3 гейма, но в същото време обясни и в детайли какво точно се работи за промяната на играта на България, изразявайки увереност, че след края на пътуванията в Лигата на нациите треньор и отбор ще имат нужното време, за да изградят желания облик.

 

"Голяма част от вината за представянето ни днес е моя. Не можах да се справя с разпределянето на играта. Надиграха ни тотално. Имаме три блока, те – 11. За пореден мач нещата при нас не се получават, надявам се с времето това да се промени. Италия играе изчистен волейбол. Сервират добре, защитават се, организирани са на блокада. Какво от това, че звездите им ги няма? Хората срещу нас от тази вечер скачат малко по-ниско, но не са по-лоши играчи", заяви Георги Братоев.

 

"Няма да пътувам да Бразилия, защото контузията ми от миналата година не позволява такива 20-30, че и 55-часови пътувания. Не мога да се възстановя и аклиматизирам достатъчно бързо при голяма часова разлика и затова ще остана тук", обясни той.

 

Попитан дали е песимист, реалист или оптимист, че България ще се промени достатъчно до август, за да може да спечели олимпийската квалификация с участието на Бразилия, Братоев заяви: "Истината е, че в един мач всеки отбор може да бъде победен - както Сърбия с третия състав победи Бразилия с първия състав. В един мач всичко може да се случи, но с такова мислене всичко отива на хазарт - дали нещата ще станат, или няма да станат. Всъщност просто трябва да бъдем подготвени и уверени в това, което правим. А оттам нататък - дали ще е Бразилия, или ще са марсианци, един отбор винаги може да бъде победен. Просто трябва да се подготвим. В момента следваме някакъв път. Пробваме нови неща в играта ни - не е лесно, когато човек е придобил навици в течение на много години, да ги смени за ден, два или три. Но смятам, че след края на Лигата на нациите ще имаме достатъчно време да тренираме, защото сега ние не тренираме. Ние пътуваме, ден-два почиваме, почваме мачове и отново на път. Сега отиваме в Бразилия, после обратно към Пловдив. Шанс за тренировка няма. Между Лигата на нациите и олимпийската квалификация има около месец и половина и смятам, че това е достатъчно време, за да бъдем както физически добре, така и технически да изглеждаме по начина, по който се изисква."

 

Попитан да навлезе в конкретика за новостите в играта, които иска да наложи завърналият се начело на националния отбор Силвано Пранди, Георги Братоев обясни: "Силвано Пранди изисква много детайлни неща и не знам дали широката публика би ги разбрала. Сега не покриваме с крилото в зона 2, стоим на шестия метър в защита... Използваме малко по-различен тип комбинации. Аз самият съм свикнал доста с остра топка, докато сега се стремим да ги намалим, защото вижданията за играта на Силвано Пранди са такива. Нещата са в детайли и е наша работа да се нагласим към това, което треньорът изисква от нас. Щом той знае, че това е правилният път и го е изпробвал, значи това е пътят. Ние вярваме в него, но просто ни трябва време, за да се види този нюанс в играта."

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Волейболна лига на нациите 2019 мъже, Георги Братоев
Коментари
Други новини