Още промени в руската Суперлига


Още промени в руската Суперлига
14-07-2019 11:45 | BGvolleyball.com

 

Всерусийската волейболна федерация въвежда нови промени в местната Суперлига. След като преди по-малко месец бе обявена промяна на формата в първенството при мъжете и жените, ще бъдат изпробвани и някои нови правила. 


Изпълнението на промените ще бъде в сътрудничество с Международната федерация по волейбол (ФИВБ). 


Въвежда се ново правило по отношение на последиците от червения картон. Сегашното правило гласи, че ако играч или треньор получи червен картон за грубо поведение, точката автоматично се дава на противника. От сега нататък обаче ще има преиграване на ситуацията. Капитанът на отбора, който е санкциониран с червен картон, ще има избор - да изпълни сервис или да посреща. Съставът и ротацията на играчите ще останат такива, каквито са били по време на получаването на картона. Ако отборът с червен картон спечели разиграването, резултатът няма да се промени. Ако съперникът спечели разиграването, той ще получи точката. Всеки отбор има право на допълнителен видео чалъндж.

 

ФИВБ иска да намали влиянието на съдиите върху хода на мача. Според мненията това може да даде тласък на играчите, че грубото поведение може да остане ненаказано, ако техният отбор спечели следваюото разиграване. 


Говорейки за видео чалъндж, през следващия сезон треньорите в руската Суперлига ще могат да поискат видео проверка за допълнителна ситуация (което до момента не е било позволено). 


Освен обичайните "топка вътре /вън“, „докосване/недокосване“ и други, ситуацията с „палачинка“ (когато волейболистът сложи ръка между пода и топката, докато играе в защита) също ще подлежи на проверка. 

 

Друго нововъведение е, че телевизионното предаване на мача вече може да се използва като видео източник. За да се случи това, един от мониторите на системата трябва да има възможност да покаже картина на телевизионното предаване на екрана в залата, така че да бъде видяна от всеки. 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
Други новини