Дебютантка пътува с женския национален отбор на България за Европейското първенство


Дебютантка пътува с женския национален отбор на България за Европейското първенство
03-09-2013 10:45 | Ани Колева

Марчело Абонданца води 14 състезателки на Евроволей 2013

 

 

Селекционерът на женския национален отбор на България Марчело Абонданца ще може да разчита на четиринадесет състезателки на Европейското първенство 2013 в Германия и Швейцария, съобщиха за BGvolleyball.com от щаба на тима.

 

Това автоматично означава, че съставът от четиринадесет волейболистки, който игра за двете победи в контролите с Турция ще отпътува утре без промени за Германия. Припомняме, че освен 12-те участнички в Гран При към подготовката в Самоков се присъединиха Габи Коева, Жана Тодорова, Мира Тодорова, Силвана Чаушева и Габриела Цветанова. Впоследствие трите последни бяха освободени. Така девическата националка Жана Тодорова, която единствена остана в тима от повиканите най-млади волейболистки също ще бъде сред избраничките на Марчело Абонданца за шампионата на Стария контитент. Тя вече получи възможност за изява в двубоите срещу Турция, като ще направи официален дебют за представителния ни отбор на първенството на Стария континент.

 

Жана Тодорова, която е състезателка на Марица (Пловдив) играе на поста либеро, като за първи път от много време насам треньорският щаб на България ще може да разчита на две либера, след като досега със състава пътуваше единствено титулярката Мария Филипова. 


Тагове: България национален отбор волейбол жени, Жана Тодорова, Мария Филипова, Марчело Абонданца
Коментари
Други новини