Димитър Калчев & Стефан Иванов: Усещането да побеждаваш за България е неописуемо


Димитър Калчев & Стефан Иванов: Усещането да побеждаваш за България е неописуемо
Снимка: BGvolleyball.com
07-09-2013 09:00 | Николай Марков

 

Младите надежди на българския плажен волейбол в интервю след края на сезона

  

След един много успешен сезон за българска юношеска национална двойка по плажен волейбол Димитър Калчев & Стефан Иванов, през който двамата класираха България за финалите на Европейската отборна купа до 18 години, представляващи и квалификация за вторите Олимпийски игри за подрастващи Нанджин 2014, постигнаха историческо пето място на Европейското първенство за юноши до 18 години и се представиха отлично в Националната верига на България за мъже (едно пето и две седми места), те направиха своята равносметка в интервю за сайта на БФВ.

 

- Кога започнахте да се занимавате с волейбол?

 

Димитър: Преди около 6 години.

 

Стефан: Аз започнах във втори клас и оттогава не съм оставял топката.

 

- Кой е главният виновник за това?

 

Димитър: Баща ми и сестра ми дълго време настояваха да започна да тренирам волейбол.

 

Стефан: Цялото ми семейство се занимава с волейбол, така че нямаше как аз да остана извън този спорт.

 

- И двамата играете в зала. Kой ви насочи към плажния волейбол?

 

Стефан: Сам се насочих. Изглеждаше ми много забавно и исках да опитам.

 

Димитър: Основно някои от играчите на Арда (Кърджали), които дълго време се занимават с това.

 

- Как се събрахте?

 

Димитър: Стана напълно случайно. Търсех си партньор на моята възраст, притежаващ необходимите качества и амбиция. Сетих се за Стефан, обадих му се една вечер и той се съгласи моментално.

 

Стефан: Да, точно така се случи.

 

- Бързо ли се сработихте?

 

Димитър: Да, изненадващо бързо. Всъщност без нито една тренировка решихме да участваме в мъжкия турнир в Смолян и, побеждавайки далеч по-опитни и сработени от нас двойки, заехме петото място.

 

Стефан: Друго мнение няма.

 

- Направихте много добри мачове на Европейската отборна купа в Москва, а след това и на Европейското първенство в Беларус. Какво е усещането да побеждаваш в подобни важни срещи?

 

Стефан: Много добро.

 

Димитър: Усещането да побеждаваш на турнири от такова ниво, представяйки България, е неописуемо.  Отговорността е много голяма и всяка една победа те изпълва с ордост и те амбицира да продължиш напред.

 

- Следващата година ви очакват финали на Европейската отборна купа и евентуално Олимпиада. Ще останете ли заедно и след това?

 

Димитър: Въпреки успехите, които постигнахме това лято, ни чака още много работа преди да се превърнем в един истински отбор. Това лято беше само началото за нас.  Всички видяха потенциала ни като двойка и сега само от нас зависи да го развием. Надявам се другото лято да играем отново заедно.

 

Стефан: За толкова малко време се опознахме много добре и мисля, че сме добър екип.  Защо да не продължим?

 

- Какви са целите ви? Какво искате от живота?

 

Стефан: Искам да станем европейски шампиони. Следващото лято е важно за нас. Целта е да се класираме за Олимпиадата за подрастващи в Китай и да се представим добре там.

 

Димитър: С нетърпение чакам другото лято, но сега влизам в зала. Надявам да се утвърдя в състава на Арда и отборът да направи едно достойно представяне в първенството. Най-важното е да съм здрав, за да мога да тренирам пълноценно, а всичко друго ще се подреди.

 

 

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Тагове: Европейска отборна купа плажен волейбол подрастващи 2014, Олимпиада плажен волейбол 2014 младежка, Европейско първенство плажен волейбол 18 2013, Национална верига 2013, Арда
Коментари
Други новини