Матей Казийски посрещач номер 1 на финалите на Шампионска лига!


Матей Казийски посрещач номер 1 на финалите на Шампионска лига!
23-03-2014 20:33 | Калин Трифонов

Българската звезда Матей Казийски бе обявен за Най-добър посрещач на завършилата днес финална четворка на волейболната Шампионска лига в Анкара. Казийски се представи много силно на посрещане на полуфинала и финала и завърши със страхотните средно 93% позитивно и 82% перфектно.

 

Въпреки, че неговият Халкбанк (Анкара) загуби финала от руския гранд Белогорье (Белгород), турският тим прибра още две от индивидуалните награди - бразилският разпределител Рафаел де Оливейра за най-добър на своя пост и Емре Батюр за най-добър изпълнител на сервис. За най-полезен играч (MVP) на турнира пък бе определен 38-годишният опитен посрещач Сергей Тетюхин от шампиона Белогорье, който игра невероятно през двата дни и имаше основна заслуга за спечелването на титлата. Шампионите взеха още една от индивидуалните призове, а именно за Най-добър блокировач на Дмитрий Мусерский.

 

Останалите награди отидоха при Михал Ласко за Най-добър реализатор и Дамиан Войташек за най-добро либеро от полския Ястжембски Венгел (Ястжембе-Здруй) , който спечелиха бронзовите медали, и при Максим Михайлов за Най-добър нападател и Александър Волков за феърплей от руския Зенит (Казан). Индивидуални награди от финалната четворка на волейболната Шампионска лига в Анкара:

 

Най-полезен играч (MVP): Сергей Тетюхин (Белогорье)

Най-добър реализатор: Михал Ласко (Ястжембски Венгел)

Най-добър нападател: Максим Михайлов (Зенит)

Най-добър изпълнител на сервис: Емре Батюр (Халкбанк)

Най-добър блокировач: Дмитрий Мусерский (Белогорье)

Най-добър разпределител: Рафаел де Оливейра (Халкбанк)

Най-добър посрещач: Матей Казийски (Халкбанк)

Най-добро либеро: Дамиан Войташек (Ястжембски Венгел)

Награда за феърплей: Александър Волков (Зенит)

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!Тагове: Шампионска лига волейбол 2014, Матей Казийски, Радостин Стойчев
Коментари
Пирин ЦСКА
0:3
18:00 часа
(26:28) - (23:25) - (19:25)
Левски Нефтохимик 2010
0:3
18:30 часа
(16:25) - (17:25) - (25:27)
Монтана Добруджа 07
0:3
18:30 часа
(25:27) - (18:25) - (20:25)
Други новини