Националният отбор за младежи започва подготовка в Тетевен


Националният отбор за младежи започва подготовка в Тетевен
27-03-2014 19:28 | Ани Колева

Николай Желязков събира младите волейболисти на 31 март

 

Националният отбор на България за младежи ще бъде събран за подготовка на 31 март (понеделник), стана ясно днес. Тъй като първенството в първата ни група Суперлигата Бачково – изворна вода не е завършило, то първоначално ще бъдат повикани само тези, които са приключили своите ангажименти с клубните си отбори. Останалите състезатели, които играят на полуфиналните плейофи със своите отбори ще се присъединят по-късно.

 

Лагерът ще бъде в Тетевен, като младите ни волейболисти ще останат там до 13 април. Впоследствие съставът ще се готви в София, където ще бъде и предстоящата европейска квалификация. Договарят се и контроли за подготвителния процес, но кой ще бъде съперник на българските волейболисти все още се уточнява.

 

Припомняме, че младежите на България се готвят за домакинска квалификация за Европейското първенство, която ще се проведе в столичната зала Христо Ботев в края на април. Съперници на българския отбор в надпреварата са отборите на Гърция, Холандия, Англия, като се играе за едно място. По регламент само победителите в отделните квалификации се класират за директно за шампионата на Стария континент. Заелите второ място, както и най-добрият трети ще играят помежду си между 10 и 13 юли, за да излъчат още три отбора, които ще участват на финалите.

 

Както писахме вече старши-треньор на младежите е Николай Желязков, а негов помощник ще бъде Георги Петров, заедно с когото водеха руския Ярославич.

 

Очаквайте повиканите играчи в раширения състав на националния отбор, с имена, постове и клубна принадлежност.. 


Тагове: Николай Желязков, България национален отбор волейбол младежи, зала Христо Ботев
Коментари
Пирин ЦСКА
0:3
18:00 часа
(26:28) - (23:25) - (19:25)
Левски Нефтохимик 2010
0:3
18:30 часа
(16:25) - (17:25) - (25:27)
Монтана Добруджа 07
0:3
18:30 часа
(25:27) - (18:25) - (20:25)
Други новини