Милен Бъчваров: Идеята ни е Казанлък Мастърс да стане международен


Милен Бъчваров: Идеята ни е Казанлък Мастърс да стане международен
Милен Бъчваров (в средата), Снимка: Любомира Василева
04-06-2014 21:40 | Любомира Василева

Каравана с шоуто трябва винаги да върви пред състезателите, коментира организаторът на турнира по плажен волейбол

 

През последния уикенд се проведе втория турнир от Националната верига по плажен волейбол Казанлък Мастърс. Състезанието се осъществи благодарение на организатора - Милен Бъчваров, който се съгласи да говори за читателите на BGvolleyball.com.

- Здравейте г-н Бъчваров, как премина турнира Казанлък Мастърс 2014?
- Мачовете бяха оспорвани, въпреки че времето не беше с нас. Организацията беше перфектна. Състезателите дадоха всичко от себе си, играха в дъжд, във вятър, в слънце, само сняг не ни валя. Проведе се всичко в рамките на доброто.

- На какво ниво бяха участващите отбори?
- В началото на сезона не всички са в много добра форма, но в състоянието, в което се намират към момента, всички дадоха максималното от себе си.

- Това беше първи по рода си Казанлък Мастърс. Да се надяваме ли, че провеждането му ще стане традиция?
- Това ни е идеята, да бъдем даже и на международно ниво.

- Това означава ли, че бихте поканили да участват и чуждестранни двойки следващото лято?
- Задължително! Мисля, че на този етап направихме едно от най-добрите състезания, които могат да се направят в България. Взехме си всякакви поуки и забележки и от тук започваме да работим за следващата година и за следващия турнир.

- Музиката на живо изненада приятно състезателите и зрителите на турнира.  Ваша ли беше идеята да се обособи зона за музиканти до плажното игрище и съответно да ги привлечете?
- Да. Ние искахме да имаме паралелно няколко събития, за да привлечем повече хора, но времето, виждате, не бе много благоприятно. За сравнение в цяла Европа имаше потопи. И все пак нас значитело ни пожали. Затова не успяхме на 100 % да изпълним тази си задача. Групата The Royal Alligator′s Band и Дичо бяха много добри, но заради лошото време хората си тръгнаха по-рано.

- Следователно според вас формулата за успех се крие в това спортът да върви ръка за ръка със забавлението?
- Аз съм бивш колоездач и съм обикалял цяла Европа за състезания. Там съм видял тази формула. Каравана с шоуто трябва винаги да върви пред състезателите, за да може да привлича зрители. Колкото и да са добри състезателите, не винаги те сами за себе си привличат хора. И самите спонсори искат да има някакво забавление, за да се случи волейболното състезание. Спонсорите искат да има кетъринг и музика.

- Кои бяха спонсорите, които ви помогнаха за провеждането на събитието?
- Генералните спонсори, без които не можеше да се случи събитието са Винарска изба Едоардо Миролио, Буллана  и Колхида – Сливен АД. Последните две фирми се занимават с текстил, както и аз самият. Приятели сме. Не на последно място Община Казанлък помогна значително с инфрастуктурни съоръжения и с каквото още успяха, и други по-малки спонсори, които се зачитат доста.

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 _____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!


Тагове: Национална верига плажен волейбол 2014, Казанлък Волей Мастърс плажен волейбол 2014, Милен Бъчваров
Коментари
Марек Юнион-Ивкони Черно море
2:3
17:00 часа
(25:22) - (26:24) - (23:25) - (20:25) - (13:15)
Дунав Хебър
2:3
17:00 часа
(27:29) - (23:25) - (25:23) - (25:23) - (8:15)
Пирин Монтана
3:0
18:00 часа
(33:31) - (25:19) - (25:21)
Други новини