Плажните национали и националки готови за евробитки в Кърджали


Плажните национали и националки готови за евробитки в Кърджали
Снимки: ЦЕВ
20-06-2014 13:35 | Яна Йорданова

Много емоции и спортни страсти очакват феновете на атрактивния спорт през почивните дни, заяви Милко Багдасаров

 

“Много емоции и спортни страсти очакват феновете на атрактивния спорт през почивните дни, защото Кърджали ще бъде епицентър на зрелищни битки край волейболната мрежа, стратегии и майсторска игра.  Специално за състезанието по европейски стандарт бе изградено спортно съоръжение за плажен волейбол, което разполага с 500 места”, заяви за официалния сайт на европейската конфедерация ЦЕВ предедателят на Комисията по плажен волейбол към Българска федерация волейбол Милко Багдасаров относно предстоящия турнир в Група G от първия кръг на Европейската отборна купа по плажен волейбол за мъже и за жени, която е и част от квалификационния процес за Олимпиада 2016 в Рио де Жанейро.

 

 

При мъжете България ще се представя изцяло от кърджалийски двойки.  Едната от тях са националните шампиони Николай Колев & Константин Митев.

 

“Ще дадем всичко от себе си, за да се класираме по-добре.  Очакват ни много добри съперници.  Надяваме се факторът, че сме домакини, да ни помогне”, каза Николай Колев.  Според съотборника му Коце Митев, няма непреодолими отбори, защото у дома и стените помагат.  И двамата изразиха надежда, че ще бъдат изцяло подкрепяни от публиката.

 

Втората двойка, определена да представя България при силния пол, е Кирил Хаджиев & Делчо Раев.  “За първи път Кърджали е домакин на състезание от такъв ранг и волейболът ще бъде на много високо ниво.  Трябва да се поздравим с победа“, заявиха вицешампионите на България.

 

В спор за първите места в групата при жените в надпреварата влизат българските националки Ася Динова & Светла Ангелова и Русена Сланчева & Ирина Мишонова.  “Можем да се справим със Сърбия.  С финладския отбор ще ни бъде по-трудно.  Целта ни са първите две места”, коментира Сланчева, национална шампионка за 2013 година и балканска шампионка за 2009 година.

 

За мачовете тази събота и неделя пясъчните Лъвове и Лъвици са в компанията на Албания, Сърбия и Финландия.  Във всеки един отборен двубой, първата двойка на едната страна ще срещне втората двойка на другата страна и обратно.  В случай на равенство от 1:1 победи, ще се играе решаващ трети мач, в който по избор на щабовете на двете страни двама състезатели от единия национален отбор ще се изправят срещу двама от другия.

 

Формулата на турнира при всеки от половете предвижда двубои между №1 и №4 и между №2 и №3 според поставянето на страните участнички в схемата.  Двамата победили ще се срещнат на финала, който ще определи първенеца, а двамата загубили ще се изправят един срещу друг в плейаутен двубой.  Загубилият този двубой ще завърши на четвърто място, а победилият ще срещне загубилия финала в спор за второто място.  Първите две страни от крайното класиране в групата ще се класират директно за третия кръг от Европейската отборна купа догодина, а другите две ще отидат на втори кръг през август или септември тази година.  Точната програма ще стане ясна по време на техническата конференция тази вечер.

 

  

_____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Тагове: Европейска отборна купа плажен волейбол 2016, Олимпиада плажен волейбол 2016, Милко Багдасаров, Николай Колев, Константин Митев, Кирил Хаджиев, Делчо Раев, Русена Сланчева, Ирена Мишонова, Светла Ангелова, Ася Динова
Коментари
Марек Юнион-Ивкони Черно море
2:3
17:00 часа
(25:22) - (26:24) - (23:25) - (20:25) - (13:15)
Дунав Хебър
2:3
17:00 часа
(27:29) - (23:25) - (25:23) - (25:23) - (8:15)
Пирин Монтана
3:0
18:00 часа
(33:31) - (25:19) - (25:21)
Други новини