Маринов & Градинаров: Чувството от тази победа е неописуемо


Маринов & Градинаров: Чувството от тази победа е неописуемо
01-07-2014 20:00 | Любомира Василева

Звездната двойка Теодор Маринов & Мирослав Градинаров са новите носители на трофея в Смолян


Големите победители от третия турнир на Националното първенство по плажен волейбол 2014 са многократният медалист Теодор Маринов и бившият национал по волейбол и плажен волейбол Мирослав Градинаров, които изкачиха върха на Смолян Бийч Оупън с финален резултат 2:1 гейма (16:21, 21:19, 15:10) срещу националните шампиони Николай Колев & Константин Митев.


Повече информация за турнира ТУК.


Ето и специалното интервю за BGvolleyball.com с новите шампиони от третото издание на Смолян Бийч Оупън:

 

- Честита титла! Какво е усещането за първи път да сте заедно на плажния връх, побеждавайки в последния мач не кого да е, а самите национални шампиони Колев & Митев?

 

Теодор: Първо благодаря! Усещането е върховно, имайки предвид, че това бе най-силният тазгодишен турнир досега. Имах огромното удоволствие да играя с партньор от европейска, а защо не и световна класа! Спечелването на финала точно срещу Коце и Николай беше върха на завършека на турнира (миналата година на турнира в Албена се получи огледална ситуация: победихме ги с Миро в предварителната фаза, но загубихме финала от тях).

 

Мирослав: След финалната точка на последният гейм настръхнах, това най-добре обяснява какво е чувството. Не само към националните двойки, а и към всеки съперник подхождахме сериозно без подценяване. Може би именно това ни помогна.

 

- Какво е мнението ви за двойките, които преодоляхте по пътя си към финала?


Теодор: Без да омаловажавам другите двойки, истинските мачове бяха в неделя на полуфиналите и финалите. Много съм доволен, че точно тогава показахме истинска воля и себераздаване! Казах си преди срещите - на финал се играе като на финал, като за последно, до последна капка пот и кръв, ако се наложи, дори на моменти да не можеш да си поемеш дъх. Бях адски концентриран и мотивиран!

 

Мирослав: Има голямо израстване в повечето двойки. За мен беше много трудно в първите мачове, защото бях на три тренировки с партньора ми Теодор. В този турнир играх срещу двойки, който са непознати за мен, което също бе известна трудност.

 

- Какво мислите за инициативата на Тунчер Хайдаров в помощ на пострадалите от бедствието в североизточна България? (По инициатива на Хайдаров организаторите на Смолян Бийч Оупън 2014 изписаха DMS VARNA на официалните униформи за турнира, а самият той дари премията си за каузата след финалите, б.р.)


Теодор: Издигна ми се в съзнанието. Благородна постъпка! Иначе е малко първичен, но позитивен човек. Забавно е с него на турнирите по плажен волейбол.

 

Мирослав: Това е човешка постъпка, която буди само възторг, разбира се.

 

- Попитах Живко Арабаджийски (главен съдия на Смолян Бийч Оупън, б.р.) за мнението му относно привличането на волейболисти в съдийския екип. Каква беше причината ти (Теодор Маринов, б.р.) и Димитър Калчев да влезете в това амплоа по време на Груповата фаза на Европейската отборна купа по плажен волейбол за мъже и жени в Кърджали?

 

Теодор: Първото нещо, което ме подтикна бе страста ми към този спорт! От там нататък всичко свързано с него е предизвикателство за мен! Радвам се, че дори и като съдия бях част от този форум на това ново съоръжение, изградено по европейски стандарти, на което можем да се радваме и занапред!

 

- С какво ще запомните Смолян Бийч Оупън 2014?


Теодор: Освен шампионската титла и лъчезарните хора, радостно беше,че организаторите помислиха и за публиката с игри и награди, малките мажоретки също бяха много атрактивни! Хубаво е да си на върха! Истинско удоволствие бе за мен, макар и неофициално да ме признаят за най-добър играч на турнира! (Теодор Маринов спечели приза Най-добър играч по плажен волейбол за сезон 2012, както и този за Най-атрактивен състезател на Казанлък Мастърс 2014, б.р.)


Мирослав: Участвам в Смолян за втори път и съм впечатлен от организацията и финния пясък на корта.

 

- Пожелание за читателите на BGvolleyball.com:


Теодор: Желая на всеки един от тях да изпита поне веднъж в живота си това чувство, което ние изпитахме в Смолян!

 

Мирослав: Желая на всички фенове на волейбола да подкрепят своите любимци както в триумфите , така и когато не са на върха. Ще използвам да се обърна към всички, който обичат волейбола да подкрепят националния отбор не само в победите, а и в трудните моменти, защото това е да си истински фен.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 _____

 

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com!

 


Тагове: Смолян Бийч Оупън 2014, Национална верига плажен волейбол 2014, Смолян, плажен волейбол, Теодор Маринов, Мирослав Градинаров
Коментари
Марек Юнион-Ивкони Черно море
2:3
17:00 часа
(25:22) - (26:24) - (23:25) - (20:25) - (13:15)
Дунав Хебър
2:3
17:00 часа
(27:29) - (23:25) - (25:23) - (25:23) - (8:15)
Пирин Монтана
3:0
18:00 часа
(33:31) - (25:19) - (25:21)
Други новини