Създадоха спортния сутиен на бъдещето


Създадоха спортния сутиен на бъдещето
31-12-2014 12:30 | BGvolleyball.com

Помощното средство при жените автоматично ще се затяга при физически упражнения

 

Изследователи са съвсем близо до създаването на бионичен сутиен (Bionic Bra), който автоматично да се затяга при физическите упражнения, за да осигури най-голямо удобство.

 

След повече от 15 години работа на австралийски изследователи от Университета на Уолонгонг, първият прототип на бионичния сутиен, вече е факт. Основната цел на умния сутиен е да помогне за премахването на поклащанията на гърдите, които обикновено водят до тяхното отпускане и увисване. За целта скрити в него сензори ще следят движението на гърдите и ще го затягат, когато дамата започне да се движи по-активно.

 

"Резултатите показват, че нашите технологии могат да усетят движението на гърдата и да предоставят допълнителна упора на гърдата", обяснява д-р Шеридан Гоу, участник в екипа. "Предизвикателството сега е да се интегрират тези технологии във функционален, удобен сутиен.“

 

Проучванията показват, че около 85 % от жените носят неподходящ сутиен, което може да бъде причината за неприятно главоболие, болки в гърба и болки в шията. Екипът на Bionic Bra е взел предвид и факта, че очаква умният сутиен да предотврати дългосрочните щети, които могат да бъдат причинени от недостатъчно стегнатото бельо.

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.comТагове: екипировка, тренировки
Коментари
Други новини