Георги Братоев: Искам да играя за националния, но не зависи от мен


Георги Братоев: Искам да играя за националния, но не зависи от мен
Снимка: BGvolleyball.com/lap.bg
05-02-2015 16:30 | Ивайло Пампулов

В Монтана заслужават адмирации за това, което правят, споделя разпределителят, който наскоро стана баща

 

От втория полусезон в редиците на лидера в Суперлигата Монтана (Монтана) играе разпределителят Георги Братоев. Той получава непрекъснато оферти от чужбина, като вече отхвърли една. За бъдещето, бащинството и за националния отбор, Георги Братоев говори за BGvolleyball.com малко след края на мача срещу ЦСКА в София.

- До кога ще останете в Монтана?
- Преди няколко дни имаше вариант да замина за чужбина, но прецених, че не е удачен. Сега пак имам такава възможност, но ми е много трудно да преценя, защото, както знаете, ми се роди детенце. И това е засега на преден план, по тази причина не мога да дам точна информация дали ще остана в Монтана или ще продължа в чужбина. Има вариант евентуално другата седмица да има някакво развитие по въпроса, но все още не е сигурно.

- За къде?
- Нека да стане факт, пък тогава ще разберете.

- Какво е чувството да сте баща?
- Това не може да се обясни, а трябва да се усети. То и на мен ми трябва време, защото само за 20 дни не се става баща.

- Как ви се струва нивото в българското първенство?
- Зависи с какво сравняваме. Ако говорим за предишни години, в които съм играл в България, нивото е различно. В смисъл, че има много млади момчета, които виждам, да не кажа, за първи път. Има деца с качества и е интересно да се играе в българския шампионат. Смятам, че първенството има своите достойнства, но за съжаление липсата на финанси го прави с няколко идеи по-слабо от останалите европейски.

- Изненадваща ли бе победата на ЦСКА срещу Монтана?
- Мога да кажа едно нещо със сигурност. Тъй като съм в Монтана от близо 20-ина дни, смятам, че всяко едно ново начало е трудно. Дали ще е в Монтана, в Русия или в Германия, няма значение. Мисля, че срещу ЦСКА отборът не игра слабо, но има върху какво да работим. Има и време, надявам се да имаме възможност да поправим грешната стъпка.

- Мислите ли за националния отбор и завръщане в него?
- Това зависи единствено и само от селекционера. Ако ме питате мен, аз имам желание да играя за националния. Едва ли някой не иска, все пак това е чест и удоволствие. Така че зависи от моята моментна форма и от желанието на селекционера да ме върне в състава.

- Как е атмосферата в Монтана след бягството на треньора Атанас Петров в посока Гърция?
- Не е моя работа да коментирам треньорските рокади. Мога само да кажа, че между състезателите има един страхотен колектив, който рядко се среща. Аз лично не мога да усетя влияние на тези промени.

- Монтана е на първо място, като общината поддържа и баскетболен и футболен отбор на високо ниво. Говорите ли си за титла във волейбола?
- Апетитът винаги идва с яденето. Когато един отбор е на първо място, няма как да не се мисли и за титлата. Това, което прави общината, е нещо голямо. Монтана е един по-малък град в България, но щом общината има възможност да прави това, е похвално. Нещо, което за жалост в София е невъзможно, въпреки че има доста отбори. Така че в Монтана заслужават адмирации и се надявам да виждаме все повече общини да действат по този начин.

- Говорите ли си често с брат си Валентин, който през този сезон играе във френското първенство?
- Да, разбира се. След толкова много години, които сме прекарали заедно, няма как да е по друг начин. Чуваме се по телефона повече отколкото с жена ми.

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Георги Братоев, Монтана, Национална волейболна лига 2015 Суперлига, ЦСКА, Валентин Братоев, България национален отбор волейбол мъже, Атанас Петров
Коментари
Други новини