Николай Колев & Константин Митев: Очакваме още повече публика (Аудио)


Николай Колев & Константин Митев: Очакваме още повече публика (Аудио)
Снимки: BGvolleyball.com
15-06-2015 18:00 | Ивайло Пампулов

Шампионите от втория етап от Балканското първенство по плажен волейбол в специално блиц интервю 

 

Николай Колев & Константин Митев спечелиха етапа по плажен волейбол от Балканската верига в Пловдив, който бе организиран от Марица (Пловдив). Двамата си заслужиха и чек за 750 евро от наградния фонд, а ето какво казаха победителите малко след финала край Гребната база в специално блиц интервю за BGvolleyball.com.

 

- Шампиони пред родна публика, какво е усещането?


Николай Колев: Както видяхте, всеки мач е много труден и най-малкото подценяване води до проблеми. С всяка година балканските вериги стават все по-трудни. Тук в Пловдив, всеки от 12-те отбора с 1-2 изключения, можеше да стане шампион.
Константин Митев: Подценяването е много опасно и точно това ни се случи на предишния кръг от Балканиадата, в Бурхание, Турция. Знаехме едното момче в съперниковия отбор, но си казахме, че няма да е много трудно. И заради едно подценяване останахме седми тогава. Допуснахме глупост, която по принцип рядко правим, но явно имахме малшанс

- Реванширахте се по най-добрия начин, след като спечелихте втория кръг от Балканското първенство, при това пред родна публика?

 

Николай & Константин: Да, и много се радваме.

Само Константин: Очакваме все повече публика да се събира, за да ни подкрепя. Все пак една част от волейбола и спорта е тръпката, която носи публиката. Тя е третият ни играч. Радваме се, че ни подкрепиха тук в Пловдив.

- Има ли надежда, че в България плажният волейбол най-после ще започне да се развива повече, след като често остава в сянката на волейбола в зала?

 

Николай Колев: Винаги има възможност, но само с 2-3 турнира в България няма как да стане. Трябва да има верига като тази на М-тел. Тогава много състезатели се пускаха да играят и благодарение на това след това български двойки спечелиха първите си балкански титли. През последните 2-3 години, обаче, турнири в България станаха много слаби и нямаме конкуренция. Така ни бе доста трудно, като взехме едва две трети места на балканиади.
Константин Митев: Имаше един момент, когато българският плажен волейбол бе достигнал едно световно ниво и имахме възможност да се състезаваме с най-добрите в света. Трябваха ни още 2-3 години, но за съжаление не се получи така. Може би щяхме да започнем да бием най-добрите, като сме имали възможността да го правим. Другото основно в България е, че трябва този спорт да го направим целогодишен в България, за да има развитие. Лошото е, че плажният волейбол тръгна надолу и все по-малко двойки се състезават. Като свършат лагерите в националния отбор, където и аз съм бил, всеки се връща към залите ..
Николай Колев: Виждате какво направиха турците в последните четири години. Преди пет години не ги смятахме за отбор и си ги биехме както можем, и на по 10 точки. През последните четири години, обаче, започнаха да играят целогодишно и си имат треньори, масажисти, физиотерапевти и всичко необходимо. И на 80 % съм сигурен, че ще закарат двойка на олимпиада.

 - На кого ще посветите титлата в Пловдив?

 

Константин Митев: Искам да благодаря и нашите спонсори, без които нямаше изобщо да участваме.
Николай Колев: Да, благодарение на тях изиграхме два турнира на страхотно ниво, за да можем да сме във форма и да спечелим титлата в Пловдив.

- Какво следва оттук нататък за вас?

 

Константин Митев & Николай Колев: Предполагам и искаме да вземе участие в турското първенство, както и да държим едно ниво. Всичко опира до нашите спонсори, без които не можем. Искаме да вземем участие и на турнири от сателитната верига на ЦЕВ.
Много сме благодарни на община Кърджали, на "Вимакс", "Пневматика", "Титан" и на още няколко спонсори. Много им благодарим, без тях наистина сме за никъде. И благодарение на тях спечелихме тук в Пловдив. 

 

Аудио от блиц интервюто с двамата чуй ТУК.

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 

Тагове: Николай Колев, Константин Митев, Балканска верига плажен волейбол 2015
Коментари
Други новини