Диана Малинова: Искаме да привличаме подрастващите да играят и плажен волейбол


Диана Малинова: Искаме да привличаме подрастващите да играят и плажен волейбол
Снимка: BGvolleyball.com/lap.bg
09-05-2016 15:30 | Ивайло Пампулов

Състезателката на Марица заедно с Ася Динова получи правото да участва в квалификациите на престижен турнир от Световната верига

 

И през този сезон Диана Малинова през лятото ще се посвети на плажния волейбол, като заедно с Ася Динова ще има правото да участва в квалификациите на престижния турнир от Световната верига на ФИВБ в Анталия, Турция (10-14 май). Диана Малинова ще бъде част и от новосформираната Национална отборна лига по плажен волейбол, която ще стартира у нас през юни. 


BGvolleyball.com попита състезателката на Марица два въпроса: 

1. Какви са очакванията и целите преди началото на този нов проект в българския плажен волейбол?

2. Помагат ли си или си пречат плажния волейбол и този в зала?


Ето и какво отговори Диана Малинова:


1. Очакванията ми са да се развие този спорт и нашата цел пред клуба ни Марица е да се привличат момичета от подрастващите, които да играят и плажен волейбол. В момента се прави мащабен ремонт на игрището за плажен волейбол край Гребната база в Пловдив. Поставя се осветление, пясък, хубава ограда... Колкото повече срещи има, толкова и желанието става по-голямо при подрастващите. 


Заради ремонтните дейности подготвяхме в София. Аз ще се състезавам с Русена Сланчева. Титлата, разбира се, е цел, както и това покрай нас да се развиват много млади момичета. 

2. Има много мнения по въпроса, мисля че за физическите качества по-скоро си помагат понеже подготовката на пясъка е доста по-трудна. А всеки един отбор си провежда лятната подготовка основно на пясък. Има различия основно в техниката и в елементите, но мисля, че могат да вървят успоредно, защото много държави го правят.  


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Национална отборна лига плажен волейбол 2016, Диана Малинова, Русена Сланчева, Марица, Ася Динова
Коментари
Други новини