Съдбата ги събра заедно в отбор


Съдбата ги събра заедно в отбор
23-06-2016 10:01

 

Едната е състезателка на Казанлък Волей (Казанлък), другата на Марица (Пловдив) и във волейбола в зала са съпернички. Съдбата обаче ги събира заедно в отбор на пясъка и представиха България на Европейското първенство до 20 години в Анталия, Турция. Сега Йоана Николова и Симона Николова ще се състезават и в стартиращата Национална отборна лига по плажен волейбол, като за целта Йоана ще подсили тима на Марица в този турнир.  

Измежду тренировките на пясъка, двете момичета се съгласиха да отговорят на няколко въпроса в специално блиц интервю за BGvolleyball.com.  

 

 

1. Как се събрахте като плажна двойка? Познавахте ли се преди?


Йоана: Как се събрахме ли? Ами може би съдбата ни събра. Иначе се познаваме от преди, нормално, в залата сме съпернички. В различни отбори сме.

Симона: Треньорът ни събра да сме плажна двойка. Да, отпреди се познаваме, но не бяхме много близки, както сега.

 

2. Какви са основните разлики между волейбола в зала и този на пясъка?

 

Йоана: Разликата между волейбола в зала и този на пясъка - на пясъка скачането и придвижването са трудни, докато в зала е обратното, много по-лесно е. Също така в залата не те вали дъжд, не ти духа вятър, хаха. Волейболът в зала на игрището има 6 играча, а на плажа сме само две. 

Симона: На пясъка всички елементи са по-трудни за изпълнение поради затруднение в движенията и други фактори като слънцето и вятъра.

 

3. Какво е чувството, когато може да разчиташ само на още една Николова?

 

Йоана: Ха ха, ами аз мога да разчитам на нея. Станахме си много близки. Така че докато съм на блок, тя ще пази отзад, ха ха.

Симона: Може да се разчита на Йочи. Тя е от хората, които няма да ти се разсърдят, а ще те подкрепят и надъхат.

 

4. Бъркали ли са ви за сестри и ако да, кога?

 

Йоана: Все още не, но като сметнем, че сме с еднакви фамилии все някой ще драсне някоя статия под името "Сестри Николови". Въпреки че външно не си приличаме, но пък за сметка на това мислим еднакво.

Симона: Не, единствено фамилиите са ни еднакви, външно сме коренно различни.

 

5. Защита или атака?

 

Йоана: Защита.

Симона: Атака. 

 

 

6. Имате ли ритуал преди да излезнете на игрището?

 

Йоана: Слушаме музика за вдигане на настроението.

Симона: Да, слушаме определени песни преди мач. 

 

7. Последната забавна случка, която те развесели.

 

Йоана: Последната не знам коя беше, защото постоянно ни се случват я интересни, я смешни неща. 

Симона: Погрешно бяхме объркали етажа и стояхме 10 мин пред грешна стая в опит да я отворим. Накрая дойде камериерката и ни отвори и така разбрахме, че сме на долния етаж.

 

8. Как се работи с треньор като Владимир Котев, изисква ли много от вас и кара ли ви се?

 

Йоана: Ха ха, ами г-н Котев работи много добре с нас. Обръща ни внимание, помага и обяснява. Да се кара ще има време, лятото е пред нас. Изисква от нас нормалното, както всеки треньор от своите състезатели. Но пък ние ще му докажем, че е направил правилния избор, като е избрал нас.

Симона: Работи се лесно. Според мен знае кога да ни се скара и кога да ни похвали. С него можем на всякакви теми да разговаряме, което според мен е от голям плюс.

 

9. Виждате ли бъдещето си в плажния волейбол? И може ли плажният волейбол да открадне Николови?

 

Йоана: Относно бъдещето ни, защо пък да не успеем? Аз вярвам че можем много, само трябва да работим усърдно. Дали ще ни открадне плажния волейбол? Ами все още е рано за такъв отговор.

Симона: Аз лично съм амбицирана да се занимавам с плажен волейбол в бъдеще, но времето ще покаже дали ще се получат нещата.

 

10. Опиши съотборничката си с песен и й пожелай нещо!

 

Йоана: Песента е: Monster Winner (remix). Пожелавам й преди всичко здраве, защото то е най-важно. И нека успее да реализира всичките си мечти. Ако мога да й помогна с нещо, ще го направя.

Симона: Песента на Поли Генова "На инат".Пожелавам й да е жива и здрава,  всичките й мечти да се сбъднат и да бъде много щастлива.

 


Съвместно интервю на

Станимира Атанасова и Ивайло Пампулов


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Йоана Николова, Симона Николова, плажен волейбол, Национална отборна лига плажен волейбол, Марица, Казанлък Волей, Владимир Котев
Коментари
Други новини