Димитър Каров: Провинциалните отбори показват прогрес


Димитър Каров: Провинциалните отбори показват прогрес
21-10-2016 11:05 | Ваня Николова

Голямата задача на софийските клубове е да върнат нивото, заяви легендата пред BGvolleyball.com

 

Легендата на ЦСКА и българския волейбол Димитър Каров бе един от официалните гости на 70-годишния юбилей на ВК Монтана. Той пристигна в северозападния град по покана на кмета Златко Живков, като заедно с останалите големи имена, уважили празника на клуба, изгледа мача с Миньор (3:0), след което присъства и на тържествената вечеря.

 

Димитър Каров разказа пред BGvolleyball.com своите впечатления от родното първенство и заяви, че с удоволствие гледа срещите от Суперлигата, но вече е отдаден изцяло на семейството и внуците.

 

"Аз приех с голяма радост тази покана на Монтана. Трябваше да бъдем с Митко Златанов, но на него му се наложи да пътува за Италия. Трябваше заедно да бъдем тук и да уважим Монтана с юбилея", заяви Каров пред BGvolleyball.com.

 

"Монтана е симпатичен отбор, който прави много за волейбола в днешните времена и аз ги поздравявам. Като за първи кръг, мачът с Миньор беше на добро ниво. Виждам играчите на Монтана по-стабилни, по-спокойни, добре сработени", коментира легендата на ЦСКА и на националния отбор.

 

"Аз съм добре - трупаме годинки, гледаме волейбола, радваме се, ядосваме се. Сега вече сме отдадени на семействата, на внучетата, на другия живот, както се казва”, разказа Каров.

 

"Трудно е да се гадае какво ще е първенството. Аз следя мачовете. Гледам с удоволствие. Имаме ангажименти с внучетата да ги взимаме от училище, от детска градина, но наблюдавам всички мачове. Радостно е, че провинциалните отбори демонстрират голям организационен прогрес, но и като качество на играчи. Жалко е, че софийските отбори изостанаха много. Това е голямата задача на тези клубове като Левски, ЦСКА, Славия, Академик - да върнат нивото на волейбола. Спонсорите няма да решат въпроса мигновено - ще трябват 3-4 години сериозна работа при добри условия, защото успехите се постигат много трудно", сподели още най-добрият разпределител в историята на българския волейбол.

 

"В ЦСКА президентът и треньор Сашо Попов полага изключително много грижи и любов към волейбола и към ЦСКА. Чест му прави. Но нашето ниво в България в момента не е толкова високо като на другите държави, затова издържаме отборите с по-малко средства и с повече любов и мерак", завърши Димитър Каров. 

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Димитър Каров, ЦСКА, Монтана, Национална волейболна лига 2017 Суперлига
Коментари
Други новини