Тъжна вест: Отиде си голям волейболен треньор


Тъжна вест: Отиде си голям волейболен треньор
21-10-2016 22:30

Отиде си доайена на женския волейбол в Пловдив

 

С голяма скръб ВК Марица (Пловдив) съобщи за кончината на доайена на пловдивския женски волейбол Никола Диманов. На 69 години обичаният от всички волейболен треньор загуби битката с рака, след като бе спечелил много битки на волейболното игрище.

 

Завършил ВИФ (днешното НСА), Кольо Диманов беше всепризнат капацитет във волейболната игра, особено при подрастващите, а като старши треньор на девическия национален отбор изведе България и на две световни първенства. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше съществен принос за възхода на "жълто-синята" школа в последните години и бе незаменима част от успеха на пловдивчанки. Неслучайно женският отбор на Марица посвети шампионската си титла от 2016 година именно на Кольо Диманов.

 

Погребението е в понеделник, 24 октомври, като часът и мястото ще бъдат съобщени допълнително.

 

ВК Марица поднася своите дълбоки съболезнования на близките на Никола Диманов и на цялото българско волейболно семейство за огромната загуба.

 

Екипът на BGvolleyball.com изказва съболезнования на близките и семейството на Никола Диманов.


ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Никола Диманов
Коментари
Други новини